Når brukerne gjennomfører klimarisiko- og sårbarhetsvurderinger i Ei Solutions, vil de kunne be KI-boten om hjelp, for eksempel til å vurdere ulike tiltak for et flomutsatt bygg. Foto: SINTEF
Når brukerne gjennomfører klimarisiko- og sårbarhetsvurderinger i Ei Solutions, vil de kunne be KI-boten om hjelp, for eksempel til å vurdere ulike tiltak for et flomutsatt bygg. Foto: SINTEF

SINTEF og Ei Solutions vil forenkle risikostyring i bygg

En chatbot utviklet av SINTEF skal integreres i Ei Solutions sitt verktøy for håndtering av klima- og bærekraftrisiko.

Publisert

Ei Solutions har utviklet et verktøy som skal gjøre det enklere for brukerne å vedlikeholde bygninger. I tillegg skal det kunne forenkle bærekraftrapporteringen.

– Nå skal Ei Solutions samarbeide med SINTEF for å gjøre risikostyringen enda enklere, ved hjelp av en KI-chatbot, skriver partene i en pressemelding. 

Chatboten er utviklet av SINTEF i forskningssenteret Klima 2050. Der ble det forsket på løsninger for å redusere samfunnsrisiko knyttet til klimaendringer, og da spesielt med tanke på økt nedbør og flom i tettbygde områder. Chatboten henter informasjon i alle publikasjonene fra senteret. 

Når brukerne gjennomfører klimarisiko- og sårbarhetsvurderinger i Ei Solutions, vil de kunne be KI-boten om hjelp, for eksempel til å vurdere ulike tiltak for et flomutsatt bygg. 

– Chatboten vil gjøre verktøyet fra Ei Solutions enklere å bruke, samtidig som ny kunnskap fra forskningsprosjekter kan nå ut til et større publikum, sier forskningsleder Nathalie Labonnote i SINTEF i meldingen.

Gustav Haaland, CEO i Ei Solutions, ser også mange muligheter.

– Samarbeidet med SINTEF gir oss muligheten til å gi våre kunder en enda mer effektiv måte å håndtere klima- og bærekraftrisiko på. Samtidig markerer samarbeidet startskuddet for en større satsning på utvikling og bruk av kunstig intelligens i verktøyene vi lager for våre kunder, sier han i meldingen. 

Prosjektet har fått støtte av Innovasjon Norge gjennom en innovasjonskontrakt som Ei Solutions nylig fikk innvilget.

Powered by Labrador CMS