Solcelleanlegget som er bygget på taket av Kongsberghallen dekker mellom 20-30 prosent av hallens energibehov. Foto: Sunease.
Solcelleanlegget som er bygget på taket av Kongsberghallen dekker mellom 20-30 prosent av hallens energibehov.

Norges største solcelleanlegg på skråtak skal produsere is

På taket av Kongsberghallen er det bygget det Sunease mener er Norges største solcelleanlegg på skråtak.

Publisert Sist oppdatert

– Å bygge på skråtak er utfordrende både fra et teknisk og økonomisk perspektiv, kommenterer Simen Standahl i Sunease.

Solcelleanlegget vil produsere rundt 840.000 kWh årlig. Dette er nok strøm til å forsyne 42 eneboliger i et år, opplyser Sunease i en melding.

Ifølge Sunease har selskapet stått for både utviklingen av prosjektet og koordineringen av utbyggingen. I driftsfasen håndterer Sunease forvaltningen av Solcelleanlegget. Det var Fusen som installerte solcelleanlegget.

Solkraften skal sørge for energi til produksjon av is på hallgulvet, ifølge Sunease.

– Solcelleanlegget dekker mellom 20-30 prosent av hallens energibehov, og har også løftet hallens energikarakter fra C til B, forteller Standahl.

Kongsberghallen leier ut taket til Vardar, som eier solcelleanlegget. Kongsberghallen får dermed leieinntekter og i tillegg sikrer hallen seg en andel av ENOVA-støttemidlene, står det i meldingen fra Sunease.

– Vi i Sunease er utrolig stolte over å ha fullført dette prosjektet. Det er et bevis på hvordan vi kan kombinere bærekraftige energiløsninger med reelle økonomiske fordeler for lokalsamfunn, kommenterer Standahl.

Powered by Labrador CMS