Administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers Norge. Foto: Reilers.
Administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers Norge.

Vekstkvartal for Rejlers i Norge

Rådgivningsselskapet Rejlers Norge økte omsetningen fra 64,6 millioner kroner i første kvartal 2022 til 93,4 millioner kroner i første kvartal 2023. Driftsresultatet økte fra 7,4 millioner til 11,8 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Selskapet peker på et stort behov for rådgivning innen elektrifisering og energioptimalisering som hovedårsak til veksten.

I en pressemelding fra selskapet heter det at scenarioet med vedvarende høye strømpriser gjør at virksomheter nå går fra strakstiltak for å redusere strømforbruket, til mer varige endringer for å optimalisere energibruken.

– Som et av de største fagmiljøene på elektro-rådgivning i Norge engasjeres vi i stadig nye prosjekter for å bistå med dette. Et litt tregere nybyggmarkedet er derfor mer enn kompensert med blant annet den type prosjekter og offentlig-initerte prosjekter, blant annet på infrastruktur-utbygging, sier administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers Norge.

Ambisjoner om videre vekst
Den norske delen av Rejlers har, som konsernet, en strategi som innebærer videre vekst.
– Vi har som mål å vokse ti prosent i året. Det gjør at vi både ansetter nyutdannede og spesialister med noen års erfaring. Arbeidet med å tiltrekke oss nye medarbeidere vil fortsette gjennom hele 2023, sier Petter Arnesen i pressemeldingen.

I Norge arbeider selskapet med prosjektering og dokumentasjon av alle former for infrastruktur og bygg, i både nye prosjekter og i større transformasjonsprosjekter. Meldingen nevner blant annet Norges lengste jernbanebro i Tangenvika, samt konsesjonssøknad og evalueringsrapport av infrastrukturen i strømnettet i Sandnessjøen og prosjektering, planlegging og byggeledelse av kabellegging for Nordre Follo kommune.

– Interessen for energioptimalisering og andre tiltak for å redusere miljøpåvirkning og forbruk av kraft har fortsatt å være sterk. I dag jobber vi med prosjekter og løsninger innen alle grener av energiområdet. Så til tross for endringene vi opplever og vil oppleve, er det alltid en grunnleggende funksjon å forsyne samfunnet og industrien med energi. I det markedet er vi godt posisjonert. Det viser også resultatene for første kvartal, sier Arnesen.

Konsernet vokser også

Rejlers Norge er en del av et konsern med hovedkontor i Sverige og totalt 3.000 ansatte i Norge, Sverige, Finland og De forente arabiske emirater. I 2022 omsatte Rejlers for 3,51 milliarder svenske kroner, og B-aksjen er notert på Nasdaq Stockholm.

Omsetningen i første kvartal var 16,8 prosent høyere enn samme kvartal i fjor, og endte på 991,5 millioner svenske kroner.

Powered by Labrador CMS