Fornøyd gjeng fra Mesta og Avinor etter signering av kontrakt.
Fornøyd gjeng fra Mesta og Avinor etter signering av kontrakt.

Mesta fikk 320-millioners kontrakt på Oslo lufthavn

Mesta er tildelt kontrakten på å drive deler av vintervedlikeholdet på Oslo lufthavn. Kontrakten har en verdi på cirka 320 millioner kroner og har en varighet på åtte år med opsjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel.

– Mesta sitt samfunnsoppdrag er å få folk trygt fram. Vi er derfor glade for å få bidra til trygg framkommelighet vinterstid på Norges hovedflyplass, Gardermoen. Oppdraget fordrer høy kvalitet på leveransene. Det krever at et tresifret antall mannskap, samt moderne maskiner er klare i beredskap 24/7 fra midten av oktober til midten av april, sier Kristin Folge, konserndirektør drift og vedlikehold i Mesta, i en pressemelding.

På Oslo lufthavn er det store arealer innenfor flyplassgjerdet som er opparbeidet til flyoppstillingsplasser, internveier og andre arealer for parkering av maskiner og utstyr. Leveransen i kontrakten omfatter vinterdrift på disse områdene, samt på sentralområdet. Arbeidene omfatter blant annet snørydding, opplasting og bortkjøring av snø, opplyser Mesta.

– Vi er glade for å få denne avtalen i havn og gleder oss til å få Mesta på plass fra 15. oktober, sier Ole Petter Storstad, direktør for flysidedrift ved Oslo lufthavn.

I tillegg til hovedleveransen er det lagt inn en opsjon for brøyting på vestsiden av flyplassen og mulighet for skalering av driften, opplyser Mesta.

- Det siste er en erfaring fra Covid19-perioden der Avinor har erkjent at avtalene i større grad må kunne skaleres både opp og ned, forklarer Storstad.

I tilbudsprosessen vektla Avinor kvalitet og miljø, i tillegg til pris.

- Det er veldig positivt og gagner alle parter, kommenterer Rolf Dale, konserndirektør kontrakt og produksjonsinnsats i Mesta.

Powered by Labrador CMS