Illustrasjon: Nordic/ Statsbygg
Disse syv skal konkurrere om regjeringskvartalet
Statsbygg har valgt ut sju prosjekteringsgrupper til å delta i den tverrfaglige plan- og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal.
Denne artikkelen er over fem år gammel
Ved fristens utløp, 15. september, hadde Statsbygg mottatt åtte søknader fra tverrfaglige grupper, og utgangspunktet var at fire til syv grupper skulle velges ut og inviteres til å være med i plan- og designkonkurransen, skriver den store statlige byggherren i en pressemelding onsdag.
Søknadene er nå vurdert på kompetanse, erfaring og kapasitet, og konklusjonen er at syv prosjekteringsgrupper skal være med i konkurransen.
Dette er de syv gruppene:
-
G8+, bestående av LPO Arkitekter, A-Lab, Ratio Arkitekter, IARK, Gullik Gulliksen, Sweco, Norconsult og Dr. Techn. Olav Olsen.
-
Niels Torp+, bestående av Niels Torp arkitekter, HRTB Arkitekter, Code arkitektur, Grindaker landskapsarkitekter, bar bakke landskapsarkitekter, WSP Norge, Høyer Finseth, Unionconsult, AJL, Deltatek og ECT.
-
R25, bestående av Dyrvik Arkitekter, Narud Stokke Wiig, L2 Arkitekter, Østengen & Bergo, Landskapsfabrikken, Insenti, Høyer Finseth, Haug og Blom-Bakke, Unionconsult, Deltatek, Malnes og Endresen.
-
Team DNA, bestående av Reiulf Ramstad Arkitekter, Pir II, 3RW, LALA Tøyen, Smedsvig Landskapsarkitekter, WSP Norge, Høyer Finseth, Niras og ECT.
-
Team Magna, bestående av Snøhetta, LINK arkitektur, Multiconsult, Hjellnes Consult og Erichsen & Horgen.
-
Team R, bestående av Lund Hagem Arkitekter, Dronninga Landskap, Høyer Finseth, ÅF Advansia og ÅF Reinertsen.
-
Team URBIS, bestående av Nordic, Rambøll, SLA, Bjørbekk & Lindheim, Asplan Viak, COWI, Aas-Jakobsen og Per Rasmussen.
Se gruppene og deres underleverandører her.
Omfattet av de de syv prosjekteringsgruppene er totalt 59 firmaer, og av disse er det 20 arkitektkontor.
En av de åtte søkerne ble avvist grunnet vurderinger knyttet til kvalifikasjonskravet om sikkerhet, samt manglende forpliktelseserklæring, skriver Statsbygg.
Plan- og designkonkurransen starter etter planen i desember 2016. Gruppene har frem til mars 2017 på å utarbeide sine løsningsforslag, og blir honorert med to millioner kroner for arbeidet. En jury vil vurdere forslagene og kåre opptil tre vinnere. Statsbygg vil deretter forhandle med vinnerne, og den gruppen som har det beste tilbudet samlet sett, tildeles prosjekteringskontrakt. Denne gruppens løsningsforslag legges til grunn for utarbeidelse av skisse- og forprosjekt.