Fabrikken spesialiserer seg på produksjon og montering av avanserte strømforsyningsløsninger for datasentre.

Åpnet ny fabrikk på 12.000 kvadratmeter i Vestfold

Selskapet NordicEPOD åpnet nylig en ny fabrikk i Sande i Vestfold. Målet er å sette Norge på kartet i datasenterindustrien.

Publisert

Fabrikken i Hanekleiva får opptil 400 arbeidsplasser, og spesialiserer seg på produksjon og montering av avanserte strømforsyningsløsninger for datasentre, såkalt EPODer (Electrical Power POD). 

Teknologien er avgjørende for å sikre stabil og kostnadseffektiv drift av datasentre, ifølge en pressemelding fra CTS Nordics, Eaton og NordicEPOD

 – En EPOD er en installasjon på 17 ganger 3,5 meter og 35 tonn, som inneholder en rekke prefabrikkerte løsninger innen blant annet nødkraft, UPSer, brytersystem, kjøling, transformatorer og tilhørende infrastruktur. Formålet er å kunne levere disse EPODene, med en kapasitet på opptil 2MW, direkte til datasentre, slik at disse får en standardisert og komplett pakke for å sikre oppetid. Driftsavbrudd på datasentre er som kjent ikke et alternativ, forklarer Fredrik Nordling, nyansatt administrerende direktør i NordicEPOD. 

– Voldsom vekst

Fabrikken har flyttet inn i et nytt bygg på 12.000 kvadratmeter, skal produsere EPODene svært raskt. Derfor er det døgnkontinuerlig drift med tre skift på fabrikken, som er lokalisert i et industrielt knutepunkt med nærhet til E18, Drammen havn og jernbane.

Fabrikken i Hanekleiva får opptil 400 arbeidsplasser.

Det er det norske datasenterfirmaet CTS Nordics og det globale strømstyringskonsernet Eaton som står bak NordicEPOD.

– Som vi vet er datasenterindustrien i voldsom vekst, trolig verdens raskest voksende bransje. Det er underskudd på leveranser ut til sluttkundene på en rekke sentrale komponenter, inkludert kraftløsninger. Med en kapasitet på opptil 350 EPODer i året, skal fabrikken i Hanekleiva bidra til å ta unna dette underskuddet, uttalter Ciarán Forde, leder for strategiske allianser i EMEA for Eaton i meldingen.

Fem produksjonslinjer

– Forestill deg alle datasentre som er bygget verden over frem til i dag. Så kan du gange dette tallet med tre. Det er antallet vi snakker om når vi ser på fremtidens behov for datasentre. De er det digitale hjertet av økonomien, derfor trenger bransjen løsninger for å kunne bygge raskere, rimeligere og mer effektivt og bærekraftig. EPODer er en viktig bestanddel for å lykkes med dette, legger Forde til.

 Derfor er fabrikkens fem parallelle produksjonslinjer designet for å håndtere etterspørselen. Til nå har mer enn 100 EPODer blitt levert av selskapet til Norden og Island, og det er dette som blir de viktigste markedene også i fremtiden. Men ambisjonene er at leveransene skal finne veien også til kontinentet. 

Powered by Labrador CMS