Flerbrukshallen skal bygges til høyre for hallen i blått. Foto: Roger Vagle, Bladet Vesterålen.
Flerbrukshallen skal bygges til høyre for hallen i blått. Foto: Roger Vagle, Bladet Vesterålen.

Skal bygge flerbrukshall for Sortland kommune

Consto og Sortland kommune har signert kontrakt om utvikling av ny flerbrukshall i kommunen.

Publisert

– Vi ser fram til å starte arbeidet med Sortland kommune og de øvrige involverte partene. Ved å velge samspill som entrepriseform får vi en fleksibel og involverende prosess, noe som igjen bidrar til at kommunen får en flerbrukshall tilpasset både brukernes behov og kommunens miljøambisjoner, sier prosjektutviklingsleder i Consto, Rune Tjetland Stenberg, i en pressemelding.

Consto har pågående flere flerbrukshall-prosjekter i Nord-Norge, henholdsvis i Mosjøen, i Harstad og på Finnsnes.

– Erfaringene vi har fra de øvrige prosjektene tar vi med oss inn i utviklingen av dette prosjektet. Det vil helt klart gi synergier, sier Stenberg.

Consto har fått med seg arkitektkontoret Nordic Office of Architecture, som har vært Constos samarbeidspartner på flere tidligere prosjekter. I neste uke starter partene samspillsfasen.

– Brukerinvolvering blir sentralt i prosjektet. Idrettslag, skoler og andre interessenter vil bli tett involvert i planleggingen, slik at hallen blir en møteplass tilpasset brukerne. Denne involveringen gjør prosjekter som dette veldig givende å jobbe med, sier prosjektutviklingslederen.

– Vi setter stor pris på å jobbe med denne typen prosjekter. De skaper lokalt engasjement, og bidrar til livskvalitet og bolyst i lokalsamfunnet, sier Stenberg. 2/2

Miljø var et av de viktigste kriteriene for kommunen i valg av entreprenør.

Innenfor en ramme på 250 millioner kroner inkluderer planene: * Kampsportsal * Klatre- og buldrevegg * E-sport- og gamingsal * Frisklivssentral * Multifunksjonelle arealer til aktivitet for eldre, dans og egenorganisert aktivitet * Kafé og sosial sone * Muligheter for uteaktiviteter

Powered by Labrador CMS