Caverion-sjef Knut Gaaserud. Arkivfoto
Caverion-sjef Knut Gaaserud. Arkivfoto

Caverion vil ha klimapositiv effekt ti ganger større enn egne utslipp

Teknisk entreprenør Caverion rapporterer allerede at de bidrar til større kutt i klimagassutslippene enn de slipper ut selv. Innen 2030 skal det positive bidraget være ti ganger så stort som utslippene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel.

Det kommer frem i Caverions bærekraftrapport for 2021.

Målet er at selskapets grønne håndavtrykk skal være fem ganger større enn klimagassfotavtrykket deres innen 2025 og ti ganger så stort som fotavtrykket i 2030.

– Dette gjør vi ved å bidra til å redusere CO2-utslipp ved å installere riktige løsninger med bruk av smartteknologi, samt å øke levetiden til bygninger, industri og infrastruktur. Ved å installere og vedlikeholde Norges ladeinfrastruktur for el-kjøretøy, bidrar vi til en grønnere transportsektor. Ved å modernisere og digitalisere gamle bygninger, gjør vi dem energieffektive og vi øker levetiden deres, noe som gjør dem mer bærekraftige, skriver sjef for Caverion i Norge, Knut Gaaserud, i innledningen i rapporten.

Mesteparten av Caverions karbonfotavtrykk i dag baserer seg, ifølge rapporten, hovedsakelig på energiforbruket i egne bygninger, samt parken av servicebiler i selskapet.

– Som far til to barn er jeg stolt av å jobbe i et selskap som faktisk tjener på å hjelpe kundene våre med å redusere energiforbruk, kutte utslipp og generelt bli mer bærekraftige. Vi øker investeringer i bærekraftige leveranser, og det skal være vår hovedkilde for lønnsomhet, sier Gaaserud i rapporten.

Caverion er medlem av UN Global Compact, og skal, ifølge en pressemelding om bærekraftrapporten, bidra på syv av FNs 17 bærekraftsmål med i alt 17 nøkkeltallsindikatorer (KPI) fordelt på miljø, sosial og styring.

Som en del av bærekraftarbeidet har dermed Caverion ikke bare satt mål for karbonfotavtrykk og håndavtrykk, men også å ha 15 prosent kvinner, opp fra 9,2 prosent i dag, null tilfeller av trakassering og mindre enn fem prosent sykefravær innen 2025.

Powered by Labrador CMS