Daglig leder Elin Schjenken Halvorsen i HSO overrakte mulighetsstudien for Hovinbyen til byråd for byutvikling i Oslo, James Stove Lorentzen. Foto: Liv Marit Holm/OMA

Kan få 8.200 boliger og 35.000 arbeidsplasser i nytt Oslo-distrikt

En mulighetsstudie for Hovinbyen i Oslo viser muligheten for 8.200 boliger og 35.000 arbeidsplasser i det nye, sirkulære hovedstadsdistriktet.

Publisert

Det skriver Hovinbyen Sirkulære Oslo i en pressemelding torsdag. 

En mulighetsstudie for Hovinbyen Sirkulære Oslo (HSO), gjennomført av A-lab, Civitas og et tverrfaglig ekspertteam viser hvordan man kan kombinere 8.200 nye boliger og 35.000 nye arbeidsplasser fordelt på 1,66 millioner kvadratmeter.

– Vårt oppdrag har vært å se på hvordan vi kommer oss fra industri til en sirkulær by i byen. Vi anbefaler å konsentrere innsatsen om tre kraftsentre, hvor Økern er sentrum med alle bylivsfunksjoner, Ulven fokuserer på bygg og anlegg og Haraldrud blir et senter for sirkulær avfallshåndtering og industri, sier Geir Haaversen i A-lab arkitekter. 

Hovinbyen Sirkulære Oslo (HSO) er et samarbeid mellom grunneiere, næringsliv, kunnskapsmiljøer og Oslo kommune. Målet er å utvikle Oslo-distriktet, med utgangspunkt i Økern, Ulven og Haraldrud, til et innovasjonsdistrikt som kutter utslipp og skaper nye arbeidsplasser, skriver HSO i pressemeldingen.

– Vi skal bli ledende på å drive frem ny kunnskap, nye løsninger og arbeidsplasser innen sirkulærøkonomi i bygg-, anlegg og produksjonsnæringen. Vi er godt i gang, og har fått mange av landets største aktører med på laget. På kort sikt er utfordringen å få regulert ferdig de store prosjektene og å få flere bedrifter og kunnskapsmiljøer til å flytte hit, sier daglig leder i HSO Elin Schjenken Halvorsen.

Daglig leder Elin Schjenken Halvorsen i HSO overrakte mulighetsstudien for Hovinbyen til byråd for byutvikling i Oslo, James Stove Lorentzen. Foto: Liv Marit Holm/OMA
Foto: Liv Marit Holm/OMA
Foto: Liv Marit Holm/OMA
Foto: Liv Marit Holm/OMA
Foto: Liv Marit Holm/OMA

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS er styreleder i HSO. 

– Vi har skyhøye ambisjoner for dette området, men skal vi lykkes må vi være flere aktører som fortsetter å bidra inn i arbeidet. Vi i næringslivet tør å satse her, men vil gjerne se den samme innsatsviljen fra kommune og stat slik at vi kan få realisert det potensialet vi ser at finnes, sier Siraj.

Les mulighetsstudien her.

Powered by Labrador CMS