Daglig leder og byggmester Olav Syrtveit i Åmli Mesterbygg AS.
Daglig leder og byggmester Olav Syrtveit i Åmli Mesterbygg AS.

Åmli Mesterbygg AS går inn i Systemhus

Åmli Mesterbygg AS er nytt medlem i Systemhus. Nå skal bedriften også satse på elementproduksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Olav Syrtveit etablerte Åmli Mesterbygg i 2013 med én tømrer ansatt i tillegg til seg selv. I dag er det syv ansatte og en lærling i bedriften som omsatte for 16 millioner kroner på nybygg og rehabiliteringsoppdrag i 2021.

Nå er de klare for å utvikle seg videre med Systemhus.

– Som medlem i Systemhus får vi en solid merkevare i ryggen og kan tilby attraktive hus- og hyttekonsepter til kundene våre i og rundt Agder. Vi er klare til å vokse videre, sier daglig leder og byggmester Olav Syrtveit i Åmli Mesterbygg AS i en pressemelding.

Med spesialkompetanse på taktekking, blikk og beslag samt våtromssertifikat har bedriften bygd seg opp en fast kundekrets i halvannen times omkrets fra Åmli.

Elementproduksjon

Nytt framover blir satsningen på elementproduksjon.

– Vi forventer å bygge enda flere hus fremover. For å øke kapasiteten vår og å bygge mer effektivt, er vi i gang med å sette opp en produksjonslinje for elementer. I første omgang bruker vi egne ansatte i elementproduksjonen, og vil også ansette flere etter hvert. Det er en trygg måte å vokse på, sier Syrtveit i meldingen.

Forberedelsene til å produsere elementer pågår for fullt, og til sommeren planlegger han å være klar til å produsere de første elementene til hus, hytter eller garasjer. For styrke kompetansen på elementproduksjon har bedriften fått støtte fra Innovasjon Norge.

– Står sterkere

– Vi kan også lære mer om elementproduksjon og dele erfaringer med de øvrige byggefirmaene i Systemhus og Mestergruppen. Vi står mye sterkere i en kjede, sier han.

En god varelogistikk til byggeprosjektene, gode systemer for drift og tilgang på arkitekttjenester veide også tungt i beslutningen om å bli medlem i Systemhus.

Bedriftsutvikler Hørdur Hardarson i Systemhus sier i pressmeldingen at de gleder seg over at Åmli Mesterbygg valgte Systemhus som kjede.

– Satsingen på å industrialisere verdikjeden med elementproduksjon er svært spennende for oss også. Åmli Mesterbygg blir en god representant for merkevaren Systemhus, og vi ønsker dem velkommen til oss, sier Hørdur Hardarson.

Powered by Labrador CMS