Juridisk avdeling i Byggmesterforbundet består av advokatfullmektig Håvard Alterskjær (t.v), advokat Camilla Stenumgård og advokat Eirik Gåskjønli.
Juridisk avdeling i Byggmesterforbundet består av advokatfullmektig Håvard Alterskjær (t.v), advokat Camilla Stenumgård og advokat Eirik Gåskjønli.

Byggmesterforbundet utvider juridisk avdeling

Byggmesterforbundet har i mange år stilt advokattjenester tilgjengelig til støtte for sine medlemmer. Nå utvides bransjeforeningens juridiske avdeling, spesielt med tanke på styrking innen entrepriserett og arbeidslivsspørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel.

Det opplyser Byggmesterforbundet i en pressemelding.

Ifølge bransjeforeningen er Håvard Alterskjær fast ansatt som advokatfullmektig i Byggmesterforbundet fra og med 1. september. Han vil supplere Byggmesterforbundets juridiske team, som også består av advokatene Camilla Stenumgård og Eirik Gåskjønli. Alterskjær har det siste året arbeidet i et vikariat hos Byggmesterforbundet, står det i meldingen.

Byggmesterforbundet har siden 1. januar 2021 stått på egne ben som selvstendig landsforening i NHO. Dette har skapt et behov for å øke kapasiteten blant annet innen arbeidsrett. Byggmesterforbundet skriver i meldingen at større fokus på seriøsitetsspørsmål og bekjempelse av A-kriminalitet, ny lovgivning, større entrepriser og økt behov for fleksibilitet i bedriftene er bakgrunnen når forbundet nå styrker seg.

Trenden med at medlemsbedriftene i Byggmesterforbundet vokser og stadig påtar seg mer kompliserte byggeoppdrag, gjør også at de påløper større kontraktsmessig risiko. Konsolideringen i bransjen har medført stadig større og mer profesjonelle kunder. Sammen med medlemsbedriftene vil forbundet også bidra i profesjonaliseringen innen kontrakts- og entrepriserett, skriver Byggmesterforbundet i meldingen.

Powered by Labrador CMS