Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Salget av trebaserte byggevarer faller

Salget av trebaserte byggevarer som konstruksjonsvirke og øvrig hvit trelast faller nasjonalt med 16,71 prosent i august 2024 sammenlignet med august i 2023 målt i volum, viser statistikk fra Treindustrien.

Publisert

På samme tid er akkumulert salg i volum per august i år 8,28 prosent lavere enn samme periode i fjor.

– Salget av impregnert trelast målt i volum er 5,34 prosent lavere i august i år sammenlignet med august i 2023. Akkumulert salg av impregnert trelast målt i volum falt med 4,37 % sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Treindustrien i en pressemelding.

Heidi Finstad.

Eksporten av trelast faller med 0,6 prosent sammenlignet med august i 2023. Eksport av sagtømmer som råvare har økt med 6,1 prosent akkumulert pr. august 2024 sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge SSB.

– Sagtømmerprisene når nye rekorder med hele 819 kroner per kubikk sagtømmer til skogeier per august ifølge Landbruksdirektoratet. I tillegg kommer transportkostnader og dekningsbidraget som omsetningsleddet skal ha når de selger tømmer til industrien, melder Treindustrien

– Trelastsalget forsetter på et lavt nivå her i landet, samtidig som tømmer som råvare når stadig rekordhøye priser på grunn av sterk internasjonal etterspørsel. Treindustrien jobber på spreng for å holde hjulene i gang i et fallende marked nasjonalt, en svak krone er med på å åpne stadig nye markeder for eksport av trelast. Eksporten av trelast fra Norge fordeler seg til mange land rundt om i Europa, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad.

Powered by Labrador CMS