Foto: Byggemakker

Byggmakker tar i bruk flere elektriske kranbiler

I løpet av 2024 vil selskapet ha totalt fire elektriske kranbiler.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere har Byggmakker i Vestfold og Telemark tatt i bruk en helelektriske kranbil, og erfaringene derfra har vært gode. Så gode at konsernet har inngått langtidsavtaler med samarbeidspartnere for elektriske kranbiler i flere sentrale områder.

– Vi har allerede bestilt kranbiler knyttet til varehusene våre i Østfold, Trondheim og Stavanger. De forventes levert i første halvår av 2024, forteller Ola Halvorsen, logistikksjef i Byggmakker, i en pressemelding.

Bilene vil ha base i henholdsvis Byggmakker distribusjonslager Åkebergmosen i Østfold, Byggmakker distribusjonslager Leangen i Trøndelag og Byggmakker distribusjonslager Stavanger i Rogaland. Kranbilen i Østfold er også tiltenkt å dekke leveranser til Oslo.

– Vi jobber kontinuerlig med å få ned utslippene våre, og det knyttes også opp mot kravene som møter oss i 2024, hvor miljø vektes 30 prosent i offentlige anskaffelser. Transport er et område hvor det er stort potensiale for å få ned utslippene, og vi er stolte av å kunne tilby nullutslipptransport i viktige områder hvor vi har mange store kunder, sier Hans Joachim Motzfeldt, bærekraftsansvarlig i Kesko i meldingen. Kesko eier Byggmakker, Onninen, Elektroskandia og Elfag i Norge.

Powered by Labrador CMS