Illustrasjonsfoto: Moelven
Illustrasjonsfoto: Moelven

Alle varsler om oppsigelser trekkes tilbake av Moelven Byggmodul AB

I desember i fjor varslet svenske Moelven Byggmodul AB at 50 arbeidere kan miste jobben på grunn av den krevende markedssituasjonen. Nå dras varslene tilbake, og de ansatte skal tilbake på jobb.

Publisert Sist oppdatert

I Sverige gis det ikke permitteringsvarsler slik som praksis er i Norge, men det er en varslingstid på fire måneder i forbindelse med oppsigelser på denne størrelsen. Men nå dras altså disse varsløene om oppsigelse tilbake.

Moelven Byggmodul AB ser nå økt etterspørsel og trekker dermed det pågående varselet og planlegger for økt produksjon.

– Med de avtalene vi nå har fått forventer vi at bunnen er nådd, nå sikter vi fremover, sier Henrik Asp, administrerende direktør i Moelven Byggmodul AB i en pressemelding.

De ansatte i Moelven Byggmodul AB fikk tirsdag morgen informasjon om at gjeldende varsel var trukket tilbake.

– Det siste året har vært tøft, men vi ser nå økt aktivitet i markedet, noe som gjør at vi legger opp til økt produksjonstakt, sier Asp.

– Det er fortsatt usikkerhet i markedet, men vi velger å ta dette steget og trekker det ventende varselet.Det tilbaketrukne varselet gjelder de nær 50 personene som fortsatt er i tjeneste. Dette er først og fremst produksjonsansatte i Säffle, men også funksjonærer i Småland og Värmland. Etter denne varslingen er det ingen varsler igjen i Moelven Byggmodul AB, skriver selskapet videre.

En medvirkende årsak til at det nå er mulig å beholde alle ansatte skal være at Moelven Byggmodul nylig har signert flere større kontrakter. Blant annet et hotellprosjekt i Halland og et boligprosjekt i Stockholm.

– Det, sammen med flere mindre kontrakter og økt etterspørsel etter utleiemoduler, gjør at de nå har andre betingelser enn i fjor, skriver selskapet.

– For å takle etterspørselen må vi planlegge for økt produksjonstakt og sikre kapasitet i planleggingen, sier Asp.

Henrik Asp er administrerende direktør i Moelven Byggmodul AB. Foto: Moelven
Henrik Asp er administrerende direktør i Moelven Byggmodul AB.

Men selskapet peker også på at det fortsatt er noen utfordringer i markedet.

– Vi må huske at byggingen generelt fortsatt er på et lavt nivå i Sverige for tiden, legger Asp til.

Powered by Labrador CMS