Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i Kesko Norge. Foto: Kesko Norge
Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i .

Kraftig vekst for Byggmakker og Onninen i første kvartal

Byggmakker og Onninens morselskap Kesko legger frem et rekordgodt resultat for første kvartal 2022.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det skriver byggevarekonsernet i en pressemelding fredag.

Verken Byggmakker eller Onninen skal være særlig berørt av leveranseproblemene som flere i byggenæringen har opplevd den siste tiden, heter det i kvartalsrapporten til Kesko.

Omsetningen til Byggmakker vokste med 13,5 prosent, og Onninens omsetning steg med 23,9 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

– Den solide fremgangen fortsetter for både Byggmakker og Onninen, med stor etterspørsel i begge bransjer. Vi har god kontroll på forsyningskjedene våre, hvor våre varer stort sett leveres fra Nord-Europa. Dermed har vi vært skjermet for de store leveranseproblemene andre aktører og bransjer opplever, sier administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen, i pressemeldingen.

Omsetningen til elektrogrossisten Onninen landet på 86,5 millioner euro, som altså er en vekst på nesten en firedel fra samme kvartal året før.

– Vi gjør svært mye riktig i Onninen, hvor vi har offensive ledere og medarbeidere som hver dag tar de riktige avgjørelsene. Vi er godt posisjonert innen en rekke spennende nisjer i installasjonsmarkedet, herunder også billadere som øker kraftig. Vi er virkelig på offensiven innen elektro nå, sier Kristoffersen.

Byggmakker har omsatt for 172,1 millioner euro i første kvartal, og dermed også oppnådd en god omsetningsvekst på 13,5 prosent.

– Det har vært en fin vekst i Byggmakker, og vi fortsetter å befeste vår posisjon som en av de ledende byggevarekjedene i Norge. Nå skal vi videreutvikle dette fundamentet og bli enda råere på drift og digitale prosesser slik at kundene får en enda bedre opplevelse når de handler hos oss, sier Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS