Dælenenggata 36 ble årets bygg 2013.

Dælenenggata 36 årets bygg 2013

Boligprosjektet Dælenenggata 36 ble onsdag kveld kåret til Årets Bygg 2013.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel.

Utbygger Infill AS, mottok prisen sammen med totalentreprenøren Eide-Entreprenør AS på Årnes og Element arkitekter AS under byggenæringens festaften, Byggegallaen, i forbindelse med Byggedagene 2014. Juryen kåret samtidig Bybanen i Bergen, byggetrinn 2, til Årets Anlegg 2013.

Aspelin Ramm / Infills boligprosjekt D36 i Dælenenggata 36 i Oslo. Element Ariktekter har designet og utviklet fasadesystemet, som er i kunstglass.Trond Joelson

I finalen konkurrerte Dælenenggt. 36 med Askim ungdomsskole i Østfold, Aquarama Kristiansand, samt kontorbyggene Schweigaardsgt 21-23 og Østensjøveien 27 i Oslo.

- Vi startet med 150 ferdigstilte prosjekter og endte med fem nominerte som alle har spesielle kvaliteter, sier juryleder Arne Skjelle. Jurylederen beskriver vinnerprosjektet som « et boligprosjekt som inspirerer alle som tenker arealeffektive og gode boliger i byens pulserende gateliv. Fremragende tilpasset begrensede areal gjennom en arkitektur som løfter hele området. Prosjektet har høy kvalitet i materialer og bygningsmessig utførelse. Et resultat av godt samspill i planlegging og gjennomførelse, og viser retning i byutvikling».

Juryen består foruten Skjelle av direktør Morten Lie, Direktoratet for byggkvalitet, direktør Bjørn Erik Selnes, Statens vegvesen, arkitekt Henriette Salvesen, adm. direktør Kari Sandberg, EBA, daglig leder Sverre Tiltnes i Norwegian Green Building Council og næringslivsredaktør Per Helge Pedersen i Byggeindustrien.

Det er Byggeindustrien som har tatt initiativet til å etablere den årlige konkurransen om Årets Bygg og Anlegg.

– Målet er å sette fokus på kvalitet i planlegging, gjennomføring og utførelse av bygg- og anleggsprosjekter i Norge, sier sjefredaktør Arve Brekkhus i Byggeindustrien/bygg.no

Her kan du lese mer om vinnerprosjektet

Powered by Labrador CMS