Gjenbruksemballasjen på brakkemodulene kan brukes i flere år, og så langt har redusert 40 tonn med avfall fra byggeplass.

Ramirent kuttet 40 tonn med avfall fra byggeplasser i Norge

Gjennom avfallsfri leveranse av moduler til byggeplass har Ramirent Norge kuttet 19.641 tonn plast og totalt 40 tonn avfall.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel.

Det skriver utleiebedriften i en pressemelding onsdag.

Gjenbruk av transportemballasje skal også ha ført til en halvering av monteringstiden, skriver Ramirent videre.

– En vinn-vinn for både miljø og ressurseffektivitet, sier administrerende direktør i Ramirent, Fredrik Brandal.

Sammen med oppstartsselskapet Looping har Ramirent siden 2017 vært med i test og utvikling av produktet Modulcover, en gjenbrukbar emballasje som, ifølge pressemeldingen, har eliminert plastbruken på Ramirents moduler med 95 prosent.

– Ramirent turte tidlig å ta sjansen på oss på bakgrunn av selskapets ambisjoner på bærekraft. Det har vært essensielt for vår utvikling, og vi opplever at vi sammen har lyktes med å skape en bransjestandard der gjenbruk ikke bare gir en miljøgevinst, men en mer effektiv produktleveranse, sier gründer og daglig leder av Looping, Jens Brustad, i pressemeldingen.

Loopings produkter produseres i Litauen og vedlikeholdes mellom bruk. Selskapet har også lager og logistikkfasiliteter på Lørenskog hvor de utfører mindre reparasjoner og klargjør produktene for bruk. Transportemballasje spores gjennom et egenutviklet system for gjenbrukslogistikk som skal gi kundene kontroll over leieforholdet og plastbesparelsene.

Looping jobber nå med utvikling av oppstrømsprodukter hvor gamle Modulcover brukes til ny produksjon. Så langt har Looping gjenbrukt over 4.000 meter stroppematerialer tilsvarende materiale til 180 Modulcover, skriver Ramirent. For 2021 har samarbeidspartnerne ambisjoner om å øke gjenbruksgraden til 30 prosent.

Powered by Labrador CMS