Urban Food-kokk Bård Greni anbefaler snegler til tacoen.
Foto: Sindre Sverdrup Strand
Kokk på Bygg Reis Deg: - Stekte brunsnegler løfter tacoen
Urban Food-kokk Bård Greni steker pølser for Gaggenau på Bygg Reis Deg. Nylig stekte han noe helt annet sammen med Otto Jespersen på TV.
Denne artikkelen er over fem år gammel
Under Bygg Reis Deg steker Urban Food-kokken Bård Greni pølser for Gaggenau på stand. Men nylig kokkelerte han for Otto Jespersen i programmet «Otto har fått nok», hvor den sinte programlederen skulle konfrontere sitt hat for brunsnegler.
– Han turte ikke smake på dem, humrer kokken.
Greni tilberedte sneglene både stekt sammen med kjøttdeig i taco og kokt inn i en blåskjellsuppe.
– De løftet tacoen veldig. Det var som å steke den med fløte. Tidligere forsøk på å lage mat av brunsneglen har ikke vært spesielt vellykket, så dette var vel egentlig en liten verdensrekord også, sier han.
Greni mener alle bør kunne lage mat av de slimete hageødeleggerne.
– Du må først rense dem i fire dager, for de kan inneholde gift. Vi hadde dem i Tupperware-bokser. Så kokte jeg dem i 15 minutter før jeg stekte dem inn med kjøttdeigen, forklarer han.
Men ingen som er innom standen på Bygg Reis Deg trenger å være redd for å bli servert kryp.
– I dag er det bare gode pølser å få her, sier han.