Illustrasjonsfoto fra Maxbo på Sinsen i Oslo. Foto: Arve Brekkhus
Illustrasjonsfoto fra Maxbo på Sinsen i Oslo.

Første underskudd på ti år for Maxbo-eier

Løvenskiold-Vækerø leverte et underskudd på 212 millioner kroner i 2023. Dette er konsernets første underskudd siden 2013.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagens Næringsliv torsdag.

Lavere aktivitet i byggenæringen ga tidenes underskudd for Maxbo-eier Løvenskiold-Vækerø, skriver avisen. Regnskapet for 2023 viser et omsetningsfall fra 5,9 til 5,2 milliarder kroner fra 2022 til 2023. Resultat før skatt endte på minus 212 millioner kroner, mot et overskudd på 163 millioner kroner året før.

Ifølge Dagens Næringsliv er dette det første underskuddet for konsernet siden 2013, og det største underskuddet som noensinne kan spores i tilgjengelige tall for Løvenskiold-Vækerø.

Konsernets største virksomhetsområde er Løvenskiold Handel, som styrer de ulike Maxbo-selskapene. I årsberetningen skriver styret at byggevaremarkedet har vært preget av den kraftige nedturen for byggenæringen.

I årsberetningen viser Løvenskiold-Vækerø til bransjeorganisasjonen Virkes markedstall for 2023, som viser en samlet salgsnedgang på 13,3 prosent for byggevarekjedene i Maxbo-kjedens områder. Nedgangen i proffmarkedet var på 16,2 prosent, mens forbrukermarkedet falt 5,9 prosent.

Ifølge årsberetningen skal Maxbo likevel ha styrket sin relative markedsposisjon i 2023.

Dagens Næringsliv skriver at Løvenskiold-Vækerø også viser til restruktureringskostnader knyttet til nedbemanninger og kostnadstilpasninger. Konsernet hadde ved årsskiftet 1.621 ansatte, ned fra 1.873 ansatte ett år tidligere.

I årsberetningen skriver konsernet at de venter en fortsatt krevende markedssituasjon med lav etterspørsel, og at de vil fortsette å jobbe med produktivitetsforbedringer og kostnadseffektiviseringer i 2024.

Powered by Labrador CMS