Tore Bakke administrerende direktør i Bravida Norge. Foto: Erik Burås / Bravida Norge
Tore Bakke administrerende direktør i Bravida Norge.

Bravidas kvartalsrapport: – Fortsetter vekst i krevende marked

I kvartalet økte konsernets nettoomsetning med fem prosent, og organisk vekst og serviceomsetning har fortsatt å øke.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Bravida i en pressemelding

– Jeg kan med glede konstatere at den forbedrede kassagenereringen holder seg fra forrige kvartal. Til tross for tøffe markedsforutsetninger i sydlige Sverige og Finland, har vi hatt organisk vekst og servicevirksomheten fortsatte å øke, sier Mattias Johansson, konsernsjef i Bravida.

– EBITA-marginen utgjorde 4,5 (5,6) prosent, og er svekket sammenlignet med forrige år. Det forklares i hovedsak av den tidligere kommuniserte utviklingen og tiltak som er gjort i Danmark, i tillegg til et vanskeligere marked i Syd-Sverige, legger han til.

– God produksjon

Andre deler av virksomheten er mer stabil, der markedet er drevet av samfunnsendringer, infrastrukturprosjekter og elektrifisering.

– Serviceomsetningen økte med åtte prosent sammenlignet med andre kvartal i 2023. Vi har også fortsatt stabil ordreinngang, som økte i Sverige og Norge. Ordrereserven vår er fortsatt høy – en av de høyeste noensinne, sier Johansson

Administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke, oppsummerer andre kvartal av 2024 slik:

– Vi har hatt veldig god produksjon på prosjektene våre i kvartalet, og servicevirksomheten fortsatte å vokse. Servicevirksomheten utgjør nå 54 prosent av omsetningen. At vi fortsetter veksten vår i et krevende marked er jeg tilfreds med.

– Omsetning økt 11 prosent

– Ordrereserven kunne vært noe høyere. Vi er selektive med hvilke prosjekter vi går inn i, men vi er i tidligfase i flere spennende prosjekter som vi tror kommer inn i ordrereserven i tredje kvartal, sier Bakke.

Han sier integrasjonen av Thunestvedt går etter planen. Lønnsomheten i selskapet er ifølge pressemeldingen som forventet og trekker ned marginen for Bravida Norge med cirka. 0,3 prosent.

– Oppsummert er jeg fornøyd med det vi har fått til i kvartalet og i halvåret vi har lagt bak oss. Omsetningen har økt med 11 prosent siste halvår og marginen på underliggende drift har forbedret seg, legger han til.

Powered by Labrador CMS