Denne nye produksjonshallen er Lindals siste satsing.

Jubilerer med millioninvestering

Byggmesteren og gründeren Jan Lindal satser for fullt i sitt eget 50-årsjubileum med en investering på 50 millioner i et nytt industrieventyr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel.

Lindal Gruppen gjør dette året store investeringer, blant annet i en omtrent 5.000 kvadratmeter stor element- og ferdighusfabrikk.

Det skriver Agderposten i sin nettutgave forrige uke. (OBS! Artikkelen krever betaling.)

Jan Lindal bygde på 90-tallet opp Lindal Hus til å bli en hjørnestensbedrift i Agder-kommunen Vegårshei.

Det skulle dog ikke bli lett. Underskuddene ble så store at hovedkreditor Sparebanken Sør intervenerte, og banken overtok kontrollen i 2009 for siden å lide store tap. I samme tidsrom fikk Lindal hjerneslag, ble lam og mistet taleevnen.

– Lært mye

Byggmesteren, som i 2012 fikk Norges Vels sølvmedalje for sin gründervirksomhet, ga ikke opp, og nå smiler både privat- og arbeidsliv, ifølge artikkelen, nok en gang til industrigründeren. Han har etablert Lindal Gruppen med flere datterselskap. Siste skudd på stammen er Lindal Hus, et merkenavn han registrerte for første gang 1. mars i 1987, og børstet støvet av i januar i år.

– Jeg unner ikke min verste fiende det jeg har vært gjennom. Men du verden hvor mye jeg har lært. Det er derfor utrolig moro å bygge opp en bedrift igjen, innrømmer Lindal.

Han fyller 50 år, og satser samtidig flere titalls millioner kroner på Lindal Gruppen. Lindal er blant annet i ferd med å sluttføre arbeidet med en flunkende ny hall, der det skal produseres elementer og ferdighus.

Hallen blir 5.000 kvadratmeter stor, og ligger på Akland i Risør. Bedriften flytter inn i kontorfløyen i bygget denne sommeren, mens produksjonsstart ventes i løpet av oktober, skriver Agderposten.

Satser stort

– Den finansielle investeringen er samlet på 50 millioner, der over 30 prosent er egenkapital, opplyser Lindal, som eier 85 prosent av Lindal Gruppen med sine 40 ansatte.

Dette betyr at han og kompanjong Arvid Rønningen (15 prosent) går inn med minst 15 millioner av egne midler. Resten er lånefinansiert, skriver Agderposten i artikkelen.

Da han fikk Norges vels sølvmedalje for to år siden ble han berømmet for sin evne til å gå mot strømmen og satse når det er lavkonjunktur.

Powered by Labrador CMS