– Den milde nedgangen i boligprisforventningene kan være sesongrelatert. Hovedbildet er at husholdningene er positive i sine forventninger til boligprisene fremover, sier Hilde Karoline Midtsem, sjeføkonom i NBBL

Melder om styrket tro på rentekutt

Husholdningenes forventninger til boligprisene dempet seg litt fra september til oktober, men er fortsatt på et svært høyt nivå. Samtidig økte andelen som venter lavere boliglånsrenter fremover, viser NBBLs Boligmarkedsbarometer. 

Publisert

– Halvparten av husholdningene venter lavere boliglånsrenter om ett år, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL, i en pressemelding.

 Andelen som venter høyere boligpriser om et år falt fra 68 prosent i september til 63 prosent i oktober. Samtidig økte andelen som venter lavere priser fremover beskjedent, fra 6 prosent til 7 prosent.

– Den milde nedgangen i boligprisforventningene kan være sesongrelatert. Hovedbildet er at husholdningene er positive i sine forventninger til boligprisene fremover. Et stort flertall tror på boligprisvekst, og det er svært få som tror boligprisene skal falle. Samtidig er husholdningene litt styrket i troen på at vi har lavere renter i sikte. Det peker mot boligprisvekst på sikt, selv om vi nok trolig vil få noe lavere boligpriser gjennom høsten i tråd med normale sesongvariasjoner, utdyper Midsem.

Husholdningenes forventninger til boligprisene tok seg kraftig opp ved årsskiftet og gjennom våren, og nådde sitt høyeste nivå i juni i år, da 71 prosent ventet høyere boligpriser. Fortsatt kan boligprisforventningene beskrives som svært positive, og klart høyere enn de var for ett år siden da det kun var 40 prosent som ventet boligprisøkning om ett år.

Husholdningenes renteforventninger falt til sitt laveste rapporterte nivå hittil i år i oktober. 50 prosent oppga at de tror boliglånsrentene vil være lavere om et år, opp fra 45 prosent i september. 21 prosent mener derimot at boliglånsrentene vil være høyere om et år, ned fra 23 prosent i september, melder NNBL.

Jobbtryggheten holdt seg på et høyt nivå i oktober. Boligprisforventningene dempet seg litt, samtidig økte andelen som venter lavere renter fremover. Samlet sett var Boligmarkedsbarometeret tilnærmet uendret fra september til oktober.

Powered by Labrador CMS