Trehusene. Illustrasjon: Boligpartner.
Trehusene. Illustrasjon: Boligpartner.

Konkursrammet bedrift tapte 448 millioner kroner på fire måneder

Skiftesamlingen i Østre Innlandet tingrett i Hamar viste at BoligPartner blødde penger i årets fire første måneder.

Publisert Sist oppdatert

Boligbyggeren gikk konkurs i slutten av april, etter at det hadde varslet markedet om byggestopp på prosjektene sine på grunn av økonomiske utfordringer kort tid i forveien.

Tallenes tale vitner om et svært krevende år for BoligPartner Prosjekt AS. Driftsresultatet for de fire første månedene endte på minus 448,6 millioner kroner, årsresultatet var minus 451,2 millioner kroner og egenkapital var på minus 330,8 millioner kroner.

Det var Hamar Arbeiderblad som meldte om nyheten først. Avisen skriver at det også var minus for de ni datterselskapene.

– De har opplyst at et varig krevende marked har ledet til sviktende salg og utsettelse av planlagte byggeprosjekter. BoligPartner ble veldig hardt rammet av markedssituasjonen. Dette resulterte i likviditetsutfordringer, og virksomheten ble innstilt i slutten av april. De lyktes ikke i å redde dette, sa bobestyrer Stine Dalenhag Snertingdalen på skiftesamlingen ifølge avisen.

Kort tid etter konkursen ble det klart at boet hadde solgt BoligPartner. Ifølge Hamar Arbeiderblad kom det frem flere detaljer om salget i tingretten denne uka.

Prosjektene i BoligPartner Prosjekt AS og de som de hadde i Rogaland ble solgt til Boligbyggeren AS og Mestergruppen AS.

Boligbyggeren AS overtok alle prosjektene i Rogaland og aksjene i tre av datterselskapene. De overtok også prosjektene som var byggelånsfinansiert gjennom DNB.

Mens Mestergruppen AS overtok de immaterielle rettighetene til BoligPartner-konseptet, men ingen egenregi-prosjekter. Samtidig har Mestergruppen forpliktet seg til å ferdigstille prosjekter som er satt opp på andres tomter, dersom kundene ønsker det. BoligPartner hadde over 50 slike prosjekter, ifølge HA.

Transaksjonen skal godkjennes av Konkurransetilsynet før den trer i kraft.

Powered by Labrador CMS