Kontorbygg og lagerområde for Bergan Bygg. Foto: Bergan Bygg
Kontorbygg og lagerområde for Bergan Bygg. Foto: Bergan Bygg

De kjøper Mjelde Bygg

Mjelde Bygg Holding AS, Mjelde Bygg AS og Mjelde Utbygging AS blir en del av Bergan Bygg AS.

Publisert Sist oppdatert

Mjelde Bygg og Bergan Bygg jobber begge på Osterøy.

Mjelde Bygg vært en del av lokalmiljøet på Osterøy gjennom 76 år.

– De senere årene har MB merket sterkt økende konkurranse og en rekke andre velkjente faktorer medført nedgangstider i byggebransjen og gjort sitt til at den økonomiske situasjonen har blitt krevende. For eierne har det vært svært viktig å finne løsninger til det beste for bedriftens gode renommé, og ikke minst å sikre arbeidsplassene til de dyktige medarbeiderne og håndverkerne. Vi er overbeviste om at å samle kreftene i Bergan Bygg er en svært god løsning for begge parter og vil styrke oss ytterligere inn i fremtiden, heter det i en pressemelding i forbindelse med oppkjøpet.

Olav T. Jacobsen, styreleder i Mjelde Bygg AS og Mjelde Utbygging AS, har ledet forhandlingene som har lagt grunnlaget for oppkjøpet.

– Det har vært spennende å være en pådriver for denne prosessen. Gjennom aktivt styrearbeid så vi potensialet for et samarbeid som kunne gagne begge parter, og jeg er stolt av å se denne avtalen bli realisert. Jeg er overbevist om at Mjelde Bygg AS har erfaring og ansattressurser som Bergan Bygg AS vil utvikle videre til en sterk kvalitetsleverandør til byggebransjen både på Osterøy og i Vestland fylke, sier Olav T. Jacobsen i en pressemelding.

– Vi er glade for å ønske alle ansatte i Mjelde Bygg AS velkommen til Bergan-familien. Bergan Bygg har en sterk posisjon i markedet og en klar strategi for vekst. Dette oppkjøpet gir oss muligheten til å bygge videre på vår styrke i fagkompetansen, sammen med Mjelde Byggs erfarne og kompetente team, sier Eirik Bergan, eier og daglig leder i Bergan Bygg AS, i meldingen.

De peker på at oppkjøpet ikke vil medføre store endringer eller vil påvirke driften i første omgang.

Bergan overtar også alle eiendommene som Mjelde Utbygging AS har utviklet for boligbygging.

Powered by Labrador CMS