Hilde Karoline Midsem, sjeføkonom i NBBL. Foto: Nadia Frantsen
Hilde Karoline Midsem, sjeføkonom i NBBL.

Borettslagsprisene opp 3,9 prosent

NBBLs kvartalsvise prisstatistikk for borettslagsboliger viser at prisene økte 3,9 prosent fra første til andre kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Økningen i andre kvartal var sterkere enn det som forklares av normale sesongvariasjoner, skriver NBBL i en pressemelding.

– Borettslagsboligene har økt mye i pris det siste kvartalet, godt over det som forklares av normale sesongvariasjoner, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) i meldingen.

En borettslagsbolig kostet i gjennomsnitt 4,1 millioner kroner i andre kvartal, det er 1,7 prosent mer enn på samme tid for et år siden.

NBBL understreker at økningen har vært nokså likeartet i de ulike regionene de måler. De peker på forventninger om at rentetoppen er nådd som hovedårsaken til at boligprisene har økt i første halvår i år.

– Flere faktorer peker i retning av at boligprisene vil øke fremover. Det er utsikter til høy nominell lønnsvekst i år og arbeidsledigheten er lav. Vi venter at boligprisveksten fortsetter de neste månedene, men i et roligere tempo enn vi har sett i første halvår, avslutter Midsem.

Powered by Labrador CMS