Audun Blegen

– Boligmarkedet må se langt etter drahjelp fra regjeringen

EBA-leder Audun Blegen mener de som vil inn i boligmarkedet må se langt etter hjelp fra regjeringen.

Publisert Sist oppdatert

– Høy oljepengebruk gjør at renta forblir høy og de som vil inn i boligmarkedet må se langt etter drahjelp fra regjeringen, skriver Blegen i en kommentar til Byggeindustrien.

– Vi er overrasket over at regjeringen ser ut til å ha sluppet ambisjonen om et stramt budsjett. Sammen med manglende satsing på Husbanken betyr det at regjeringen ser bort fra de store utfordringene på boligmarkedet og utsiktene til rentenedsettelser skyves ut i tid. Jeg er redd vi kommer til å slite med lav igangsetting av nye boliger i lang tid fremover, sier Blegen

– Leverer som forventet på samferdsel og forsvar

Han mener videre statsbudsjettet leverer som forventet på samferdsel og forsvar, men at det fortsatt vil være store utfordringer for kommuneøkonomien.

– Vi er glade for at det er et budsjett der vi slipper å bruke tid på brannslukking innenfor samferdselsområdet, slik tilfellet har vært de siste årene, legger Blegen til.

Han sier at det imidlertid er et faktum at satsingen på drift og vedlikehold til tross for økning ikke står i forhold til det etterslepet som er.

– Vi trenger en ærligere debatt om at tilstanden på infrastruktur i Norge vil forverres fremover, sier han.

– Dramatisk i kommunene

Blegen viser også til at situasjonen i kommune-Norge er på bristepunktet, og at det enkleste grepet kommunene nå griper etter er å utsette nødvendige investeringer i nybygg og vedlikehold.

– Tilbakemeldingene fra de av våre bedrifter som har kommunene som viktige kunder, er at fremleggene til lokale budsjetter er dramatisk. Vi tror ikke de bevilgningene som er foreslått til kommunene er tilstrekkelig til å endre på dette. 2025 kan med andre ord bli svært dramatisk i kommune-Norge, sier Blegen.

Til informasjon er EBA eier av Bygg og Anlegg Media AS som er utgiver av Byggeindustrien/bygg.no. Byggeindustriens redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette.

Powered by Labrador CMS