Sverre Molvik, administrerende direktør i Selvaag Bolig. Foto: Arve Brekkhus
Sverre Molvik, administrerende direktør i Selvaag Bolig.

Høyeste boligsalg i Selvaag Boligs historie

Selvaag Bolig overleverte 127 boliger i andre kvartal 2024, og verdien på boligene som ble solgt var den høyeste i selskapets historie.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag la Selvaag Bolig frem tall for årets andre kvartal. De hadde driftsinntekter i kvartalet på 620,2 millioner kroner, mot 836,9 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Selv om omsetning falt litt, steg boligsalget. Bruttosalget var 235 boliger i kvartalet (99) med en salgsverdi på 1.574 millioner kroner (564). Rapportert EBITDA-resultat endte på 98,9 millioner kroner i kvartalet (66,0), som ga en margin på 16,0 prosent.

– Resultatene i kvartalet var solide. Dette skyldes i hovedsak gode prosjektmarginer som følge av at vi har inngått fastpriskontrakter for bygging på gunstige tidspunkt. I tillegg har vi solgt eiendom som bidrar positivt til resultatet, sier administrerende direktør Sverre Molvik i en børsmelding.

Ved utgangen av andre kvartal hadde selskapet 661 boliger netto under bygging med en samlet salgsverdi på 4,2 milliarder kroner. 66 prosent av disse var solgt ved utgangen av kvartalet, og 80 prosent av boligene som ferdigstilles i år var solgt. Justert for Selvaag Boligs eierandel i samarbeidsprosjekter, var 207 boliger for 1 385 millioner kroner. Antallet solgte boliger er det høyeste siden første kvartal 2022, og målt i verdi er salget det beste i selskapets historie.

– Dette vil bidra til å sikre inntekter og flere igangsettinger fremover. Vi planlegger også en rekke salgsstarter i andre halvår for å utnytte det positive momentet i markedet, som ser ut til å fortsette, sier Molvik.

Et skår i gleden for aksjonærene er at selskapet ikke velger å betale ut utbytte nå.

– På grunn av at markedet har vært utfordrende over tid har antallet boliger under bygging falt betydelig de siste to årene. Selskapet har også et høyt antall ferdigstilte boliger som ikke er solgt. Styret har derfor besluttet å ikke betale utbytte for første halvår. Utbytte for året samlet vil bli vurdert i februar 2025 basert på årsresultatet og fremtidsutsikter. Selskapets policy om å betale utbytte på minimum 60 prosent av resultatet er uendret, sier Molvik i melingen.

Powered by Labrador CMS