Konserndirektør Marianne Gjertsen Ebbesen i OBOS. Foto: Hampus Lundgren/OBOS

OBOS investerer en halv milliard i ny trehusfabrikk

OBOS investerer en halv milliard kroner for å øke produksjon av trehus i fabrikken i Myresjö i Sverige. Fabrikken skal også produsere for OBOS Block Watne.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver OBOS i en pressemelding mandag.

– Vår investering i den nye fabrikken vil styrke OBOS’ posisjon som Norges og Sveriges ledende boligutvikler, noe som innebærer at flere mennesker vil få muligheten til å realisere drømmen om et eget hjem. Investeringen vil gjøre OBOS godt rustet til å produsere mer når boligbyggingen tar fart igjen, sier Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for boligutvikling trehus i OBOS.

– Beslutningen innebærer at vi kan styrke vår posisjon som Sveriges ledende industrielle trehusprodusent. Til tross for utfordrende tider i boligutviklingsbransjen, velger vi å investere i fremtiden. Satsingen er et tydelig bevis på vår sterke tro på at markedet vil komme tilbake, og på vår evne til å lede utviklingen innen bærekraftig bygging, supplerer administrerende direktør for OBOS Sverige, Joakim Henriksson, i pressemeldingen.

Fabrikkens første trinn, som planlegges ferdigstilt i 2026, vil, ifølge pressemeldiingen, også forbedre sikkerheten og arbeidsmiljøet for medarbeiderne gjennom ny teknologi som erstatter tunge løft med automasjon.

Powered by Labrador CMS