– Jøra Bygg er en viktig del av hyttehistorien i Gudbrandsdalen og vi er stolte over å kunne videreføre denne arven, sier daglig leder i Berge Sag Gruppen, Rolf Louis Sjursen. Foto Berge Sag Gruppen
– Jøra Bygg er en viktig del av hyttehistorien i Gudbrandsdalen og vi er stolte over å kunne videreføre denne arven, sier daglig leder i Berge Sag Gruppen, Rolf Louis Sjursen. Foto Berge Sag Gruppen

De kjøper majoriteten av konkursrammede Jøra Bygg

Berge Sag Gruppen skal nå reetablere Jøra Bygg, hytteleverandøren som gikk konkurs tidligere i høst. Det nye selskapet vil hete Jøra Bygg Hus og Hytter AS

Publisert Sist oppdatert

– Etableringen skjer i samarbeid med de tidligere eierne, skriver Berge Sag Gruppen AS i en pressemelding. De tidligere eierne vil sammen eie 25 prosent av det nystartede selskapet mens de resterende 75 prosent av aksjene nå eies av Berge Sag Gruppen fra Haugalandet.

– Driften av Jøra Bygg Hus og Hytter er allerede startet opp, og 12 av de tidligere ansatte har blitt ansatt i det nye selskapet. Dette er en viktig del av planen for å videreføre selskapets erfaring og kunnskap, samt å sikre stabilitet og kontinuitet i produksjonen, heter det i meldingen.

– Jøra Bygg er en viktig del av hyttehistorien i Gudbrandsdalen og vi er stolte over å kunne videreføre denne arven. Vi ser store muligheter i å skape synergier med Jøra Byggs ekspertise, tilstedeværelse og markedsposisjon med vår egen eksiterende virksomhet, og vi er glade for å kunne jobbe sammen med de tidligere eierne for å sikre en smidig overgang og en sterk tilstedeværelse for Berge Sag i en ny del av markedet, sier daglig leder i Berge Sag Gruppen, Rolf Louis Sjursen, i meldingen.

Det vises til at de med denne overtakelsen styrker Berge Sag Gruppen sin posisjon som en aktør med ambisjoner innen bolig- og hyttebygging i Norge.

– Vi ser også på Mjøsregionen der Jøra er lokalisert. som et sentralt og svært spennende marked. Regionen som er hjertet i Innlandet, landets største fylke, utgjør det største enkeltmarkedet i Norges for fritidsboliger, men med sine tett på 400.000 innbyggere er også innlandet et interessant boligmarked, sier Sjursen videre.

Powered by Labrador CMS