OBOS-prisene fortsatte opp i desember

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo gikk opp med 0,2 prosent fra november til desember, viser nye tall fra biligutvikleren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel.

Det var den niende måneden på rad med uendrede eller stigene priser i hovedstaden, skriver OBOS i en pressemelding.

En oppsummering av de siste tolv månedene viser at Oslo-prisene gikk opp med 16,7 prosent. På landsbasis steg prisene med 14,6 prosent. Den sterke veksten må imidlertid sees i lys av et uvanlig sterkt prisfall i desember 2019.

På landsbasis var prisene i desember i fjor uendret.

Etterspørselen etter bruktbolig har vært stor siden i fjor sommer. I desember ble det omsatt 448 OBOS-boliger i Oslo. Det er 42 prosent flere enn gjennomsnittet for denne måneden i årene 2016-2019. Sammenlignet med desember 2019 er omsetningen opp 38 prosent.

Kvadratmeterprisen var i desember 69.497 kroner i Oslo-området og på landsbasis 59.989 kroner.

– Fortsatt lave renter - selv om vi skulle få en mindre renteoppgang mot slutten av året - vil trekke opp boligprisene også i år. Vaksinering og nedgang i arbeidsledigheten når vi etter hvert åpner opp samfunnet igjen og få boliger til salgs, gir også grunn til å tro at boligprisene vil fortsette oppover. Samtidig vil arbeidsledigheten fortsatt være på et høyt nivå, hvilket demper lønnsveksten. Det og en strammere boliglånsforskrift enn i 2020, vil virke prisdempende. Alt i alt taler dette for en boligprisvekst på 4 prosent på landbasis. I Oslo forventer vi en vekst på rundt seks prosent, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i meldingen.

– Vi tror Oslo-prisene vil øke relativt mye på grunn av spesielt lavt boligtilbud i forhold til det demografiske behovet. Et allerede høyt prisnivå trekker i motsatt retning, legger hun til.

Powered by Labrador CMS