Nordbohus med designvilla for små tomter
Villa Lilla ble først tegnet som rekkehustil bruk i feltutbygging. Boligene ble designet for å ha stor fleksibilitet med tanke på plassering og sammenkobling. Nå lanserer Nordbohus konseptet som frittstående eneboliger.
– Det gikk ikke lang tid før både kundene og vi så potensialet i å bygge Villa Lilla som frittstående villaer. Vi har fått mange henvendelser fra kundene der Villa Lilla er lagt ut for salg som rekkehus-prosjekter, forteller Stian Moursund, markedssjef i Nordbohus i en pressemelding.
Han sier at dette er attraktive, funksjonelle eneboliger med et stilrent og moderne formspråk.
− Utfordringen for mange kunder i dag er størrelsen på tomten. Tidligere kjøpte man tomt på ett mål eller mer, men i dag er det mer vanlig med tomter i langt mindre størrelser. Det har vi tatt konsekvensen av, og videreutviklet Villa Lilla-konseptet til et eneboligkonsept. Det er rett og slett en designvilla for de små tomtene, sier Moursund.
Villa Lilla er en fullverdig enebolig, men har løsninger som krever mindre areal enn tradisjonelle eneboliger. Blant annet er de mindre rommene plassert på en egen etasje, mens kjøkken- og stue-etasjen er helt åpen. Det gir mye luft under taket og godt med lys i det rommet man oppholder seg mest på dagtid.
Boligene kan plasseres på mange ulike måter, avhengig av tomtens beskaffenhet, sol- og lysforhold osv. Og arealbehovet er minimalt; Villa Lilla kan i teorien bygges på tomter helt ned til 333 kvm.
Moderne design er ofte forbundet med høy pris. Dette gjelder ikke for Villa Lilla.
– Vi har jobbet bevisst for å holde prisene nede. Blant annet har vi plassert vann, avløp, trapp, ventilasjon og bærende konstruksjon i en egen kommunikasjonsakse, noe som både er rasjonelt og byggteknisk svært praktisk, forklarer Moursund.
Villa Lilla er utviklet av arkitekt Else Dahlseng sammen med gode kolleger i Nordbohus.
– Vi startet prosessen med å se på gamle treskjæringstradisjoner og strikkemønster. I mønstrene så vi hvordan maskene hang sammen og skapte helhet, flater og åpninger, og deretter overførte vi tankegangen til arkitekturen, forteller Dahlseng.