Odd Anders Amdahl er leder for kompetanse og forbedring i Ø.M.Fjeld.

BM-dagen: - Synlighet blant studentene har gitt stor økning i søkermassen

Entreprenører, byggherrer og rådgivere viser seg frem for NTNU-studentene under Bygg og miljø-dagen på NTNU tirsdag. Entreprenøren Ø.M.Fjeld og Statens vegvesen er blant de som kjemper om studentens oppmerksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

- Det er femte året vi er her og vi har veldig gode erfaringer fra tidligere år. I hverdagen vår handler det om å få tak i de beste hodene, og da er det viktig å være der studentene er, sier leder for kompetanse og forbedring i Ø.M.Fjeld, Odd Anders Amdahl til Byggeindustrien.

Entreprenøren har opplevd en stor økning i søkermassen de siste årene, og Amdahl tror økt synlighet ute blant studenter er én av grunnene til veksten.

- Vi ser spesielt stor økning blant sivilingeniører og masterstudenter, og vi ser også at antallet kvinnelige studenter som søker seg til oss har økt veldig. Det er en gledelig utvikling, sier Amdahl.

- Og hva ser dere etter nå?

- Det enkle svaret er jo de beste hodene. Men de vi ser etter må også være sosialt oppegående mennesker som liker å jobbe sammen med folk og som ivrer etter å komme i gang med byggeplassledelse. Vi ser rett og slett etter de som er litt «framme i skoa», sier Amdahl.

Også Statens vegvesen har rigget seg til med stor stand på Realfagsbygget på NTNU.

- Vi er her for å sikre rekrutteringsgrunnlaget for hele veisektoren. For oss er det veldig viktig at vi har tilstrekkelig kapasitet og kompetanse, både på byggherre-, entreprenør- og rådgiversida, og da er dette kanskje rekrutteringsarena nummer én for oss som er i veisektoren, sier kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, Odd Erling Botn til Byggeindustrien.

Vegvesenet er faste deltakere under BM-dagen i Trondheim og snakker ofte med flere hundre studenter hver gang de er til stede på bransjedagen. I år er studentene spesielt nysgjerrige på hva som skjer med Vegvesenet etter at regionreformen trår i kraft for fullt ved nyttår.

- De er spesielt interessert i stillinger, og mange er opptatt av regionreformen som gjør at mange av stillingene hos oss går over til fylkeskommunene. I tillegg gjennomgår vi en omorganisering i Vegvesenet der vi går over i en divisjonsstruktur. Det har vært økt turnover i denne prosessen, og akkurat for øyeblikket har vi ikke mange ledige stillinger. Men på nyåret vil vi ha bedre oversikt over kompetansebeholdning og kompetansebehovet fremover, sier Botn.

Veiteknolog Jenny Myrenget Sjøli og veiplanlegger Amund Bach Stranden og kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, Odd Erling Botn.
Powered by Labrador CMS