Desember er måneden vi pynter mest. Vi nærmer oss jul og pyntingen gjør ventetiden både hyggelig og kreativ. Har du tenkt på hvor mye du kan gjøre med julestjernen?
- Julestjerner er langt mer anvendelige enn man skulle tro. De holder lenge i oppsatser og dekorasjoner, kun fantasien setter grenser for hvordan du kan pynte, sier daglig leder Tove Ladstein i Opplysningskontoret for blomter og planter (OBP). Lørdag 12. desember er det julestjernens dag - ta sjansen på å prøve noe nytt!
Opplysningskontoret for blomster og planter viser deg tre overraskende muligheter for pynting med julestjerner. Disse originale juledekorasjoner er fullført på få minutter!
1.Heng en julestjerne over stolryggen
Hvem har sagt at det kun er spisebordet som skal dekkes med blomster? Neste gang du får gjester, lager du en dekorasjon til å henge over stolryggen. Fyll en kjegleformet beholder med en minijulestjerne.
Pakk jordklumpen til julestjernen med fuktig mose før du legger dem i beholderen, og fest dem til stolene med pene bånd eller ståltråd. Tips: Heng navnekortet til gjestene på kjeglen. Velg ministjerner i forskjellige farger for et mer individuelt preg.
2.Fyll vasen med smågodt
Til jul er det meste lov. Hva med en spiselig julestjerneoppsats? Velg to glassvaser med samme form, hvor den ene er mindre enn den andre. Plasser den minste vasen i midten, denne fyller du med vann, hvis du har en bukett, eller du pakker jordklumpen til potten med plast.
Tomrommet mellom indre og ytre vase fyller du med godteriet du liker best – gelefrukter, svarte lakrisfisk, heksehyl eller fløtekarameller for eksempel, eller polkagriser som her. Sett julestjernebuketten i den indre vasen og vips så har du en fristende borddekorasjon. Vekker garantert begeistring hos barna.
3.Julestjerne med strikkesokk og pels
Du trenger ikke la julestjernen stå i den vanlige potten sin. Bruk vaser og store pyntepotter med oasis og lag originale dekorasjoner. Denne kremgule stjernen har fått en strikkesokk og fuskepels for kalde desemberdager. Sett den på bordet og du har et nytt samtaleemne over middagen.