Majorstuen-krysset i Oslo er trolig ikke tilbake i normaltrafikk før om et par uker etter en større vannlekkasje fredag morgen. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Veiarbeidere er på stedet for å reparere skadene mens deler av trafikken er stengt. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Det har oppstått et større hull langs trikkeskinnen ved Majorstua-krysset. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Avdelingsingeniør Christopher Leegaard Kristiansen i Oslo kommune, vann- og avløpsetaten, antar det tar et par uker å få krysset tilbake i normalt gjenge. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Vannlekkasje stenger Majorstuen-krysset i en til to uker

Det blir omkjøring i Majorstuen-krysset i et par uker etter at en lekkasje medførte et større hull ved trikkeskinnene fredag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Årsaken til vannlekkasjen er foreløpig uklar. Den ble stoppet allerede ved 6.30-tida, men opprydningen vil ta tid.

Sporveien opplyser til Avisa Oslo at det må gjøres betydelige utbedringer, og at de må beregne omkjøring for trikken i en til to uker.

– Det må gjøres betydelig utbedringer før trikkeinfrastrukturen på stedet kan tas i bruk igjen, sier kommunikasjonssjef i Sporveien Ina Helen Østby.

Mannskaper fra vann- og avløpsetaten startet fredag med å reparere et stort hull som oppsto i det sterkt trafikkerte krysset.

Ruter har omdirigert både trikke- og bussruter i området. Også andre trafikanter må regne med omkjøring under tiden det tar å utbedre skadene, opplyser vann- og avløpsetaten i Oslo kommune til NTB.

– Vi har mye mannskap ute, og det tar nok ikke så lang tid å bytte de rørdelene som trengs, og fylle igjen hullet. Men når krysset er tilbake til normaltrafikk er litt vanskelig å si. Det går antakelig et par uker, sier vaktleder Christopher Kristiansen til NTB.

Det ble satt ut vannposter i området for beboere som midlertidig mistet vannet. Kristiansen anslo at vanntilgangen vil være på plass i løpet av kvelden fredag.

Powered by Labrador CMS