PERFEKSJON. – Jeg innrømmer gjerne at jeg er perfeksjonist og kommer aldri til å selge en gitar jeg ikke er hundre prosent fornøyd med. Gitaren skal føles, se og høres fantastisk ut. Hvis du hadde kjøpt en flunkende ny Lamborghini, så hadde du heller ikke akseptert en ripe i panseret, sier gitarbygger og Asplan Viak-rådgiver Tord Beck Sletten. Foto: Privat
Slettens far, som er en kjent knivmaker og smed, har et godt utstyrt verksted som sønnen kan bruke når han skal lage nye emner til gitarprosjektene sine.
I farens verksted i Lyngen jobber Tord Beck Sletten med de grove emnene før han fullfører med finarbeid og pirk hjemme hos seg selv i Tromsø.
Dette emnet består av alm fra Sørlandet og surnet bjørk fra Tromsø. Designet på kroppen er laget av Tord Beck Sletten og er av typen superstrat. Foto: Privat
Håndlagde detaljer til Telecaster i valnøtt og flammebjørk. Foto: Privat
Telecaster i klassisk Nashville-style med topp moderne elektronikk og hardware av høyeste kvalitet. Toppen og halsen er laget i birdseye maple, som er en særegen struktur man finner i enkelte lønnetrær fra Canada. Innlegg i halsen består av blått glitterpulver som er støpt fast inne i et 5 mm aluminiumsrør for å matche kroppen. Alle detaljer håndlaget.
Klassisk telecaster med norsk hengebjørk (Betula pendula) innfarget i en slags 3-tone sunburst. Halsen er laget i en kombinasjon av vanlig bjørk fra Lyngen kommune i Troms og europeisk valnøtt.
Superstrat av eget design. Kropp i 4-delt asketre og hals i flammelønn. Denne gitaren har et moderne preg med elektronikk tilpasset hardere åttitalls Rock & Roll.
Dette er en av gitarene Tord Beck Sletten har bygget.
Telecaster i heltre alm fra Sørlandet. Detaljer i surnet bjørk og selje fra Tromsø. Foto: Privat
Detalj av input jack og naturlig faux-binding mellom kropp og lønnetopp.
Fra arbeidet i verkstedet.
Tord Beck Sletten fra Tromsø er rådgiver i Asplan Viak og har som hobby å bygge el-gitarer. Foto: Privat

Rådgiveren bygger el-gitarer fra farens skog

Som tiåring kjøpte Tord Beck Sletten sin første el-gitar på en lekebutikk i Tromsø. Nå bygger han gitarene sine selv og bruker gjerne kortreist treverk fra farens skog som materialer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Kjære leser!

For å fortsette å lese må du logge inn eller kjøpe et abonnement.

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Mange bedrifter har tegnet bedriftsavtale hos oss.
Den løsningen gir alle med e-post inneholdende bedriftens maildomene tilgang.
Lurer du på om din bedrift har en bedriftsløsning?
Send oss en mail, så sjekker vi det ut for deg. Andre spørsmål? Kontakt oss

Powered by Labrador CMS