Ny norsk hagebok for nybegynnere
Hageguiden er en helt ny bok som er myntet på alle nybegynnere i hagestell. Den er rikt illustrert med flotte hagebilder fra norske omgivelser. (Bildekarusell)
Mange som har bygd nytt hus eller flyttet fra byen til drømmen om en egen hage opplever at når snøen tiner, er det ens egne begrensninger som kommer best til syne.
Det er ikke lett å vite hvor man skal begynne eller hvordan man skal gjøre. Enda vanskeligere er det å vite hva slags muligheter som ligger i akkurat den hageflekken du har til rådighet.
Hagen en del av hjemmet
Hagen, eller «uterommet» som det kalles i interiørblader, sees i økende grad som en del av hjemmet.
Hullete campingstoler fra 70-tallet blir byttet ut med et utendørsmøblement som er like dyrt som det inne. Det er likevel i jorda rundt at potensialet til å få en blomstrende og velduftende uteplass ligger, og det er her evnene blir viktigere enn penger.
– Du skal bare ha så mye arbeid med hagen at det gir deg mer energi enn det krever, mener forfatter Bjørnhild Fjeld.
Hageguiden er en bok for ferske hageeiere og nybegynnere i hagearbeid. Her forklarer forfatteren hva som skal til for å lykkes. Hun styrer deg unna nybegynnertabber og legger innsatsen til et nivå som er overkommelig for de fleste.
Boken er lettskrevet og instruktiv, slik at selv de som er «helt grønne» vil få glede av den. Samtidig er den så omfattende at svært få (om noen), kan påstå at de kan alt fra før. Tekstene er illustrert med instruktive bilder av plantene slik de ser ut i et miljø.
Dette er en 100 % norsk hagebok. Alle bilder er tatt i Norge, under norske forhold. Mange andre hagebøker er oversatt fra engelsk, dansk eller svensk, og det er ikke alle planter som fungerer i norsk klima. Planter ser heller ikke like ut i Norge, som i land med mildere klima.
Tabber, klimasoner gjødsling....
Bokens kapitler har følgende innhold:
- Tabber du kan gjøre i hagen
- Planlegging og grunnarbeid
- Hagens skjelett
- Klima og klimasoner
- Hageplanter – en oversikt
- Så frø, sett løk, arv stauder
- Hageredskaper
- Slik planter du riktig
- Gjødsling
- Vanning
- I god jord
- Beskjæring
- Problemer i hagen