TAR PULSEN PÅ HAGEN: Fotograf Camilla Næss og programleder Heidi Sivertzen-Oksmo besøker hager over hele landet gjennom syv episoder av Hagen Min. Foto: Agnete Brun
SNEKKER'N ER MED: Stine Marie Bjørnstad viser frem morsomme gjør-det-selv-prosjekter også i denne sesongen av Hagen min. Foto: Ingrid Mathilde Langvik
FRA JORD TIL BORD: Kokken Dag Tjersland lager de deiligste retter av det som dyrkes i hagen. Foto: Camilla Næss / NRK
MINIHAGE: I episode tre besøker teamet en liten oase i Tromsø.Foto: Camilla Næss / NRK
DØRKRANS: Trine Aase Tveit lærer Heidi å lage en vakker dørkrans med blomster fra hagen i Lillesand. Foto: Camilla Næss / NRK
SESONGSTART: Ved stranda i Horten ligger en spesiell hage med hvileplasser rundt hver sving. I denne terapihagen sitter Maria Støm og Heidi og koser seg. Foto: Camilla Næss / NRK

Hagen min er tilbake på NRK

Tirsdag starter fjerde sesong av NRKs populære hageprogram Hagen min.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel.

Gjennom syv episoder hver tirsdag får seerne møte hageteamet til NRK som har kjørt land og strand rundt og besøkt hager over det ganske land. De fleste hagene har de dratt tilbake til flere ganger gjennom sommeren for å studere utviklingen, ifølge en pressemelding fra NRK.

– Vi forsøker å finne noe helt nytt hvert år, og vi blir like inspirert og imponert over hva landets hagefolk får til, sier fotograf Camilla Næss.

Denne gangen har programleder Heidi Sivertzen-Oksmo og makker og fotograf Camilla Næss blant annet besøkt en hage i ekte sørlandsidyll, beundret iherdige planter nordpå med vekster de ikke har presentert tidligere, og sett på hva man kan gjøre på en bitte liten plass.

– Vi har noe for alle! Vi har besøkt en økologisk hage, en minihage, og både stramme og viltre hager. Det å bruke hagen som terapi er det veldig mange som gjør, så en slik hage har vi også vært innom, sier Næss.

I tillegg har teamet besøkt hagedesignerne, for å se hvordan proffene har det i sine hager.

I Lillesand er hageelskerne Trine Aase Tveit og Knut Tveit i gang med å anlegge nytt bed og gjøre klar uteplassen for sesongen. Trine lærer Heidi å lage en vakker dørkrans med blomster fra hagen, Stine snekrer et romantisk tørkestativ, mens gartner Steinar drømmer om blåregn.

Vi lærer om agapanthus og lager potetpizza.

Det er mange som bruker hagen sin som terapi. Ved stranda i Horten ligger en spesiell hage med hvileplasser rundt hver sving.

Hageeier Maria Strøm har laget disse plassene, slik at hun kan bruke og nyte hagen uansett hvor dårlig formen er. Steinar beskjærer tomatplanter, kokken Dag sylter grønne tomater, mens Stine lager et nydelig blomsterbord.

SESONGSTART: Ved stranda i Horten ligger en spesiell hage med hvileplasser rundt hver sving. I denne terapihagen sitter hageieier Maria Støm og programleder Heidi og koser seg.

Mange seere vil at vi skal reise nordover og lære om herdige planter, og noen vil vi skal vise hva man kan gjøre når man har liten plass. Vi slår to fluer i ett smekk og besøker en bitte liten oase på 50 kvadratmeter i Tromsø.

I en rekkehushage i Tromsø har Line klart å få på plass alt en hageelsker drømmer om. Her er både hagestier, pergola, drivhus og vannspeil. Line Helgesen tar Heidi med til botanisk hage i Tromsø og vi får mange gode tips på herdige planter, mens Steinar er litt tufs og tyr til urtehagen og hjemmelagde medisiner.

Midt i Halden ligger et idyllisk hagebruk hvor Inger Lise Haavelsrud og Eirik Rø dyrker masse grønnsaker og blomster etter økologiske prinsipper. Vi lærer om Hügelbed og evighetsblomster vi kjenner igjen fra 80-tallet. Heidi lærer å lage blomstereng av en sommerfuglentusiast, Stine bygger et fargerikt stativ til klatreplanter og Dag lager coq au vin.

Det gjelder å bruke det en har og utnytte alle muligheter. Det er Hildegun Lid Bjerkvik og Oddvin Bjerkviks hage i Volda beviset på. De bruker både gammel stein og ting som andre har kastet til å forme egen hage. De deler sine beste tips fra sin prakthage i Volda. Her lager vi vannspeil, steingang, og et utrolig kjekt vanningssystem.

Stines sølvplett blir til skjønne knagger og Dag sørger for at løksuppa får sin renessanse. Gartner Steinar viser oss glemte kunster som poding.

Hvordan ser det ut i hagen til en hagedesigner? Det er mulig vi kan bli litt misunnelige og inspirert. «Hagen min» besøker proffer i Tysvær og får et innblikk i hvordan lidenskapelige designere lever.

Et tilbakeblikk fra flere hager. Her får du de aller beste hagetipsene.

Første program sendes på NRK tirsdag 31. mars kl 20.00

Powered by Labrador CMS