Veidekke og Entra markerte milepel med mat, musikk og magi
Entra, Veidekke og samtlige fag på kjempeprosjektet Domus Juridica i Oslo holdt onsdag kranselag. Milepelen ble markert av rundt 200 mann i det nylig tette bygget.
Se video i bunnen av artikkelen.
Det nye bygget for juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo, Domus Juridica, overleveres til byggherre Entra i september i år. Bygget skal tas i bruk av 4.000 studenter og universitetsansatte ved skolestart i 2020.
Veidekke er totalentreprenør for det 21.000 kvadratmeter store bygget ved Tullinløkka i Oslo, og onsdag denne uken kunne Veidekke, Entra, byggherrerepresentant Insenti og arkitekt Mad markere dagen sammen med omtrent 200 arbeidere i niende etasje på det nå tette bygget.
Deltakerne på kranselaget fikk servert mat, musikk og magi, med musiker Heine Totland på scenen og fulltidsmagiker Tom Henning Thorsen ute blant publikum.
Utfordrende prosjekt
Prosjektsjef Inger Aas i Entra, prosjektleder Ole-Christian Stav i Veidekke og prosjektleder Einar Blakstad i Insenti holdt også hvert sitt innlegg hvor de gratulerte og takket kollegene på prosjektet.
– Det er viktig å markere slike milepeler på prosjektet, og det er omtrent 220 inviterte i dag, forteller prosjektsjef Inger Aas.
Hun røper at bygget egentlig har vært tett en liten stund, men av praktiske årsaker ble kranselaget satt til onsdag denne uken.
Og det har slett ikke vært en lett vei til milepelen. Tomten i Oslo sentrum har vært utfordrende å bygge på, med vanskelig logistikk, vanskelige grunnforhold og verneverdige bygg like inntil byggeplassen.
– Vi har hatt mange runder for å ta vare på nabobyggene og unngå setningsskader, forteller Aas.
Involverende planlegging
Prosjektleder Ole-Christian Stav forteller dog at prosjektet har gått svært godt så snart de begynte å bygge over bakkeplan, og nå legger de alle kluter til for å klare overlevering i september.
– Det blir fullt trykk med mellom 230 og 240 mann på prosjektet. Noen fag begynner allerede å trappe ned, som rørleggeren, men nå kommer det også flere nye fag inn i prosjektet, forteller han.
På Domus Juridica har Veidekke gjennomført Involverende planlegging, hvilket vil si at underentreprenører og leverandører har tatt del i planleggingen av prosjektet.
– De får mer eierskap til fremdriften og må også sette seg mer inn i hva leveransene krever, sier Inger Aas.
Samarbeid i planprosessene har gått gjennom hele prosjektet, og Veidekkes prosjektorganisasjon sitter samlokalisert med Bymiljøetaten for å godt og effektivt løse logistikkutfordringene på prosjektet.