125 glade løpere deltok på lørdagens Birkebeinerarrangement i regi av Norcem, Werber/Leca og Byggindustrien.

Birkebeinerløpet: Byggenæringen satte preg på løpsfesten(bildekarusell)

Cirka 10.000 løpere deltok på lørdagens Birkebeinerarrangement under strålende forhold. Byggenæringen satte definitivt sitt preg på løpet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

125 deltakere løp Birkebeinerløpet eller Halvbirken i regi av Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien i det som ble en løpefest i terrenget rundt Lillehammer.

Værgudene var på løpernes side og etter lang periode med våte forhold i marka, bidro den siste uka med opphold og sol til at løypa var i god stand. Kun enkelte partier var våte.

Weldu Negash Gebretsadik tok sin fjerde strake seier i Birkebeinerløpet (21 km) med tiden 1:07.08. Veronika Blom vant dameklassen med tiden 1:20.36. Ultrabirken (60 km) ble vunnet av Jon Henry Strupstad med tiden 4:50:41. Petter Soleng Skistad, som løp i regi av Norcem. Weber/Leca og Byggeindustrien, vant Halvbirken på tiden 39:56.

Nærmere 10.000 løpere deltok på alle Birkebeinerarrangementene i helga. Løpebølgen skyller over Norge.