Betonmast Østfold bygger et nytt kontorbygg på Værste i Fredrikstad. Illustrasjon: Griff

Bygger kontor­bygg på Værste

Betonmast Østfold har inngått avtale med Værste AS om bygging av nytt kontorbygg på Værste i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen, som er en totalentreprise i åpen bok, har en antatt verdi på rundt 175 millioner kroner før merverdiavgift, skriver Betonmast i en pressemelding torsdag.

– Værste er en stor og viktig utvikler i Fredrikstad som nå er i ferd med å utvikle en helt ny bydel sentralt i Fredrikstad. Betonmast Østfold har tung erfaring fra samspill- og utviklingsprosjekter, så dette prosjektet passer oss godt. Vi er stolte av at Værste har gitt oss den tilliten til å samarbeide om prosjektet, sier daglig leder Lars Prangerød i Betonmast Østfold.

Prosjektet går nå inn en utviklingsfase, med mål om byggestart i løpet av vinteren. Ferdigstillelse er estimert til september 2026, heter det i pressemedlingen.

Kontorbygget blir på 6.100 kvadratmeter med parkeringsgarasje på 1.100 kvadratmeter, og skal blant annet huse alle Gjensidiges ansatte i Fredrikstad og Sarpsborg. I tillegg skal det være utadrettet virksomhet på gateplan, samt øvrige næringsarealer i andre etasje.

– Dette er stort og viktig for hele Fredrikstad. Gjensidige blir en av de største arbeidsplassene i byen, sier administrerende direktør Trond Delbekk i Værste.

– Vi er glade for å ha fått Betonmast med oss i dette viktige prosjektet. De leverte et godt tilbud på pris, men vant konkurransen basert på den kompetanse og de ressurser de kunne tilby. Dette i tillegg til deres konkretiserte tilleggsverdier med hensyn på byggetid og miljø. De viste en god forståelse for prosjektrisiko og dokumenterte gode resultater for tidligere gjennomførte samspillsprosjekter, tilføyer Delbekk.

Kontorbygget er planlagt oppført med bæresystem i Flexiwood, Betonmasts egenutviklede, patenterte bæresystem.

– Flexiwood er et bæresystem som kombinerer tre, stål og betong på en ny og innovativ måte. Massivtre-elementer erstatter stål og betong, og systemet gir derfor vesentlig lavere karbonutslipp enn tradisjonelle bæresystemer. I det ferdige produktet får man trefølelsen samtidig som man har fleksibiliteten og bæreevnen til stålet. Dermed spares både tid og kost så vel som miljø, samtidig som det gir Værste fleksibilitet med tanke på eventuelle fremtidige ombygginger eller tilpasninger av bygningsmassen, sier Lars Prangerød.

Ifølge pressemeldingen skal også bygget være enkelt å demontere, slik at materialene lettere kan gjenbrukes.

Powered by Labrador CMS