Tolvsrød torg. Illustrasjon: KB Arkitekter

I gang med nytt boligprosjekt i Tønsberg

Nå starter entreprenør Betonmast Buskerud-Vestfold byggearbeidene på Folksom og Coop Norge Eiendoms prosjekt i Tønsberg, Tolvsrød torg.

Publisert

De første boligene vil etter planen stå innflyttingsklare sommeren 2026, skriver aktørene i en felles pressemelding.

– Dette markerer en viktig milepæl for prosjektet, som vil gi Tolvsrød et nytt, moderne og levende sted for beboere, besøkende og næringsdrivende, sier administrerende direktør Pål Egeland i Folksom.

Tolvsrød torg planlegges med 98 leiligheter fordelt på et areal på 10.900 kvadratmeter, mens næringsarealet blir på rundt 4.000 kvadratmeter.

Salget av leiligheter i første byggetrinn har gått bra, og Folksom og Coop Norge Eiendom har nå solgt over 60 prosent av verdien på boligene. Utbyggerne har også utleid rundt 80 prosent av næringsarealene.

Tolvsrød torg har en tydelig miljøprofil. Næringsdelen bygges med Betonmast Buskerud-Vestfolds egenutviklede bæresystem Flexiwood, en kombinasjon av treverk vertikalt og horisontale betongdekker og stålbjelker, hvor massivtre-elementer og limtre erstatter stål og betong. Trappe- og heissjakter skal oppføres i massivtre. Prosjektet skal BREEAM-sertifiseres.

– Med Folksom og Coop Norge Eiendom som byggherrer, kombinerer vi deres langvarige engasjement for Tolvsrød og vår ekspertise innen bærekraftig bygging. Prosjektet representerer en felles visjon om å skape et levende lokalsamfunn, hvor vi blant annet bruker utstrakt bruk av treverk for å vise vår dedikasjon til miljøet. Vi ser fram til å realisere Tolvsrød torg som et samlingspunkt for nærområdet, og ta fatt på dette flotte prosjektet, sier daglig leder Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold. 

Powered by Labrador CMS