Foynkvartalet i Tønsberg. Illustrasjon: KB Arkitekter

Signerte for rehabilitering i Tønsberg sentrum

Betonmast Buskerud-Vestfold har signert avtale med byggherre Folksom om rehabilitering av deler av Foynkvartalet i Tønsberg sentrum.

Publisert

Samspillsentreprisen har en anslått verdi på 90 millioner kroner før merverdiavgift, skriver Betonmast i en pressemelding om avtalen.

Foynkvartalet omfatter bolig, næring, restauranter og butikker midt i historiske Tønsberg sentrum. Betonmast Buskerud-Vestfolds avtale med Folksom gjelder rehabilitering av deler av boligmassen fordelt på tre bygårder fra sent 1800- og tidlig 1900-tall. Byggene skal rehabiliteres, og detaljer fra opprinnelig arkitektur skal gjenopprettes. Prosjektet består av forretningslokaler i første etasje, mens i etasjene over blir det 18 leiligheter, skriver Betonmast.

Foynkvartalet i Tønsberg. Illustrasjon: KB Arkitekter
Foynkvartalet i Tønsberg. Illustrasjon: KB Arkitekter
Foynkvartalet i Tønsberg. Illustrasjon: KB Arkitekter

– Dette blir et ekstraordinært flott prosjekt, der vi skal rehabilitere og tilbakeføre de gamle bygårdene slik de engang var. Storgaten 24, 26 og 28 skal gjenoppstå som tre flotte og unike bygårder i sentrum, sier prosjektsjef Arne Midtbø i Betonmast Buskerud-Vestfold.

– Etter ni års planlegging og regulering av hele Foynkvartalet, føles det godt å starte første byggetrinn i dette prosjektet. Spesielt er det ekstra givende å kunne jobbe med ærverdige eldre bygårder. Det gir noen unike kvaliteter i arealene med blant annet takhøyde, store vinduer en rekke flotte detaljer. Vi ser frem til å samarbeide med Betonmast Buskerud-Vestfold i dette prosjektet, kommenterer daglig leder Pål Egeland i Folksom.

Kontrakten om rehabilitering og utvikling av denne delen av Foynkvartalet er en videreføring av samarbeidet mellom Folksom og Betonmast fra et annet pågående Tønsberg-prosjekt, Tolvsrød torg, hvor Betonmast bygger 98 leiligheter og 4.000 kvadratmeter med næringsareal. Både Tolvsrød torg og Foynkvartalet utvikles i samspill.

– Samarbeidet med Folksom er i tråd med vår hovedstrategi – å utvikle spennende samspillsprosjekter med profesjonelle flergangsbyggherrer. Folksom er en for oss ny og spennende kunde, som vi opplever verdsetter vår kompetanse på bærekraft, innovasjon og ikke minst samspill. Nå ser vi fram til et fortsatt godt og langsiktig samarbeid, og gleder oss til å sammen skape et flott prosjekt i hjertet av Tønsberg, sier daglig leder Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold.

Rehabiliteringen av Foynkvartalet er, ifølge pressemeldingen, i en utviklings- og detaljprosjekteringsfase, og byggestart er estimert til våren 2025, med ferdigstillelse våren 2026.

Powered by Labrador CMS