Fra byggingen av Heidelberg Materials sitt CCS-prosjekt i Brevik.

Byggingen av CO2-fangstanlegget i Brevik snart ferdig

Heidelberg Materials melder at byggingen av deres CO₂-fangstanlegg ved sementfabrikken i Brevik nærmer seg ferdigstillelse. Fredag skal de fortelle de mer om innspurten i storprosjektet.

Publisert

Byggevareindustriens Forening, Betong Norge og Heidelberg Materials inviterer fredag til frokostseminar på Næringslivets Hus for å høre mer om satsingen i Brevik og arbeidet med den nye sementen, som er gitt navnet EvoZero.

Ved hjelp av karbonfangstteknologi (CCS) skal CO2 fjernes fra produksjonsprosessen.

– I snart 20 år har Heidelberg Materials jobbet med å realisere prosjektet med karbonfangst på sementfabrikken i Brevik. Det er mye som er nytt, både for oss og bransjen. Vi ønsker å fortelle historien, vise hva som faktisk skjer når vi tar CO2-en ut av røykgassen i fabrikkpipen, informere om de nye produktene som kommer på markedet i løpet av 2025, samt fortelle om utfordringer som dukker opp ved å være en pioner i vår bransje, sier Cecilie Nødtvedt, bærekraftsjef Heidelberg Materials Norge, i en pressemelding.  Seminaret kan følges fysisk og digitalt.

På scenen fredag fra klokken 08.30 stiller blant annet Kjell Skjeggerud (Heidelberg Materials), Vetle Houg (Heidelberg Materials), Guro Hauge (NHO Byggenæringen), Anders Fylling (Statsbygg), John-Erik Reiersen (Betong Norge), Håkon Hauan (EPD Norge) og Heikki Eidsvoll Holmås (Sopra Steria) som møteleder. 

Powered by Labrador CMS