Fra venstre: John Stangeland (konsernsjef NorSea), Geir Ims (styreleder WWJ) og Audun Aaland (direktør Implenia offshore wind). Foto: Lars Idar Waage/ Implenia
Fra venstre: John Stangeland (konsernsjef NorSea), Geir Ims (styreleder WWJ) og Audun Aaland (direktør Implenia offshore wind).

Implenia og WindWorks Jelsa satser sammen på betongfundamenter til havvind

Implenia og WindWorks Jelsa har signert en avtale for å etablere en konstruksjonsbase og produsere betongfundamenter til den flytende havvindindustrien på Jelsa i Suldal kommune.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Implenia og WindWorks Jelsa signerte mandag en investerings- og aksjonæravtale for å utvikle og etablere en storskala base for produksjon av betongfundamenter og sammenstilling av flytende havvind i Europa. Ved signering av investerings- og aksjonæravtale vil Implenia og Norsea Impact bli likeverdige minoritetsaksjonærer i WindWorks Jelsa (41 prosent hver), skriver Implenia i en pressemelding.

Den første preproduksjonsfasen skal vare fra 2023-2026, og vil kun kreve begrensede økonomiske investeringer. I den signerte avtalen forplikter Implenia seg til to mindre investeringstransjer i 2023 og 2024.

Ambisjonen til WindWorks Jelsa er å bli en nøkkelpartner innen den voksende flytende havvindindustrien på tvers av Europa ved å produsere fundamenter og vindturbiner med en total produksjon på 1 GW per år. I praksis kan 1 GW forsyne opp til fire millioner husstander årlig. Implenias ambisjon for samarbeidet med WindWorks Jelsa er å tilby store k betongunderstell for flytende havvind. Implenia kommer til å bruke sin interne spesialistkompetanse innen design og planlegging, i tillegg til strategi og markedstilnærming.

Prosjektet mellom partene vil etter planen bli utviklet i flere faser mellom 2023 og 2032, som ved full utbygging vil representere et produksjons- og sammenstillingsområde på 800.000 kvadratmeter

- Flytende havvind er et spennende nytt felt innen fornybar energi, et felt der Implenia vil være i stand til å iverksette våre kjerneverdier som bærekraft, smidighet, samarbeid og integritet. Produksjon av betongfundamenter for vindturbiner kommer til å være helt avgjørende hvis vi skal oppnå en vellykket overgang til grønn energi, sier Implenias Head of Division for Civil Engineering, Christian Späth i meldingen.

Powered by Labrador CMS