Agder Gruppen Berger. Foto: Arve Brekkhus
Agder Gruppen Berger.

Bekrefter flere bud på Agder Gruppen

Bobestyrer håper på en rask avklaring.

Publisert Sist oppdatert

Agder Gruppens morselskap, samt datterselskapene Agder Rental og Agder Anleggsenter ble begjært konkurs onsdag 24. april. 8. mai ble også Agder Maskintransport meldt konkurs.

Like før overgangen til mai måned, ble 103 ansatte sagt opp mens boet beholdt 63 ansatte.

Det har vært interesse blant flere aktører i markedet for å ta over hele eller deler av virksomheten. Det var satt budfrist tirsdag 14. mai klokken 16.00.

Ifølge bobestyrer Christian Bohne er det kommet inn bud.

– Jeg må være helt kort, jeg er på vei inn i nye møter. Det jeg kan si er at vi jobber med det samme som vi har gjort de siste ukene, nemlig å videreføre deler eller hele virksomheten i Agder Gruppen. Vi håper på en snarlig avklaring, sier bostyrer Christian Bohne til Byggeindustrien.

– Budfristen gikk ut tirsdag klokken 16, hvor mange bud er det kommet?

– Jeg har ikke lyst å gå inn på antall bud. Det er flere store aktører.

– Det er kommet bud fra flere?

– Ja, og det er det vi jobber med nå. Jeg beklager at jeg må være så kort, men det går i ett her nå, sier bostyreren på vei inn i møte.

Mandag kveld ble det kjent at Rental Group var en av interessentene. De hadde kontaktet Konkurransetilsynet om et mulig oppkjøp av Agder Gruppens konkursbo.

Rental Group varslet konkurransemyndighetene fordi de ønsket en godkjennelse for å erverve hele virksomheten betinget at de oppnår enighet med boet.

På Konkurransetilsynets nettsider står saken nå som ferdigbehandlet og at de ikke kommer til å gjøre inngrep dersom et kjøp går gjennom.

Byggeindustrien har snakket med Rental Groups kommunikasjonsansvarlige Espen Andersen onsdag.

Hvorvidt Agder Gruppen er blant selskapet som la inn bud før fristen, har vi ikke fått bekreftet.

– Vi kan ikke kommentere denne saken ytterligere nå, men jeg kan bekrefte at vi er i kontakt med bobestyrer på lik linje med andre interessenter, sier Espen Andersen til Byggeindustrien.

Rental Group er en stor aktør innen utleie av anleggsmaskiner og utstyr, og har en omsetning på rundt 1,5 milliarder kroner i Norge.

Powered by Labrador CMS