Stor interesse rundt Doka-standen
Som vanlig var det stor interesse rundt Doka-standen på Bauma og forskalingsspesialisten la ned store ressurser i å vise frem produktene sine.
Doka kunne vise til et helt nytt konsept for i år og stilte med en stor stand. De har arbeidet med standutformingen i et halvt år, og det er blant annet støpt flere store vegger på standen som ble stilt ut på Bauma, og de hadde en standbetjening som talte rundt 200 personer.
Framax
- Vi viser frem flere viktige nyheter, noe også kundene har vært opptatt av å få med seg, forteller Tore Pedersen, avdelingsleder Trondheim i Doka Norge.
Ikke minst er han fornøyd med å kunne vise frem en ny versjon av veggforskalingen Framax.
- Dette er det store volumproduktet - også i Norge. Så at dette lanseres i en ny utgave er en viktig nyhet for oss. Det er allerede stor etterspørsel etter konseptet i Europa, og nå er vi klar til å levere produktet i Norge, sier Pedersen.
Enda bedre ergonomi har stått i høysetet i utviklingen av denne løsningen.
- Med det nye konseptet kan man jobbe enda mer effektivt, og er en videreutvikling av den forrige modellen. Sluttproduktet blir nå enda bedre, noe arkitektene vil sette stor pris også, mener Pedersen.
Med den nye løsningen kan man justere veggtykkelsen enkelt og det er ikke noen løse deler. Et viktig aspekt av det nye konseptet er en videreutvikling av ankerløsningen, som nå kan monteres raskt og enkelt – samt at man har enda bedre justeringsmuligheter.
Prefab
På messen lanserte Doka også en ny veggstøtte/vertikalstøtte for prefab-industrien - for montering på byggeplass.
- Dette satsningen vises frem for første gang her på Bauma og vil være nyttig både for prefab-virksomhetene og monteringsbedriftene, sier Pedersen,
Nytt fra Doka er også en videreutvikling av dekkeforskalingen Dokadek, som man også kan bygge og montere underfra.
- Det er en stor sikkerhetsmessig fordel, påpeker Pedersen.
Like før Bauma kjøpte Doka opp et nytt selskap som har utviklet et produkt kalt Concremote, for måling av herdeprosessen av betongen. Man plasserer rett og slett en måleenhet i betongen, som følger hele prosessen.
- Dette gir en god oversikt over utviklingen av betongen etter støpning, sier Pedersen.