Prosjektet Lille Løren Park, der Selvaag Bolig er utbygger, er en av de tre prosjektene der det er stilt krav om barnehage. Nå vil ikke kommunen ta over barnehagene. Illustrasjon: HRTB Arkitekter

Kommunen nekter å overta barnehager – tre boliggiganter truer med rettssak

Oslo kommune stilte krav om barnehager i byggeprosjekter, men nå vil ikke kommunen overta. Obos, Selvaaag og Skanska mener det er et avtalebrudd og har varslet søksmål. 

Publisert

Det skriver NRK fredag. Oslo kommune stilte krav om at barnehager for at de tre utbyggerne skulle få lov å bygge boliger i området. Totalt har det kostet 300 millioner å bygge barnehagene.

Ifølge NRK har utbyggerne hele tiden forutsatt at kommunen skulle kjøpe barnehagene, men før sommeren fikk de beskjed fra kommunen om at de ikke ville ha barnehagene likevel. 

Til sammen har de tre barnehagene kostet 300 millioner kroner å bygge.

– Det er helt klart et avtalebrudd, mener vi, sier direktør for boligutvikling i Skanska, Magnus Ervik til NRK.

Obos, Selvaag og Skanska har nå sendt et varsel om søksmål til kommunen.

Prosjektene

  • Skanska er utbygger i prosjektet Borgen på Løren. Her er det bygges 285 boliger og en fire-avdelings barnehage som skal stå ferdig i juni neste år.
  • Samtidig bygger Obos prosjektet Ulvenkroken med 180 boliger og en seks-avdelings barnehage som skal stå ferdig i ferbruar. 
  • Selvaag bygger Lille Løren Park med 355 boliger samt en fire-avdelings barnehage som skal stå ferdig i august/september neste år.

Ifølge byråd utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) har det ikke vært inngått en bindende avtale. Hun sier til NRK at partene ikke har vært enige om pris.

– Påstanden om avtalebrudd er feil, sier hun. 

Byrådet ønsker at private aktører skal stå for etableringen av nye barnehager, som det tidligere byrådet la opp til at kommunen skulle kjøpe. 

Ifølge utbyggerne er det ikke bare bare å finne private kjøpere til de tre barnehagene, og peker blant annet på at strenge krav fra kommunen har gjort dem dyre å bygge.

Må de selge dem med tap, kan Oslo kommune vente seg et klekkelig erstatningskrav, skriver NRK. 

Powered by Labrador CMS