NCC var et av de fem selskapene som etablerte nytt rør inne i det eksisterende røret på Bærum kommunes testrigg. Herdingen foregikk med innvendig UV-stråling. Foto: Odd Borgestrand
VA-rådgiver Kristin Hamre (fra venstre), byggeleder Svein Erik Kjeksrud og overingeniør Arild Rydh i prosjektenheten i Bærum kommune, er godt fornøyd med den praktiske gjennomføringen av testene i Bærum. Foto: Odd Borgestrand
Siste finpuss før en ny foring er klar fra Kjeldaas. Foto: Odd Borgestrand
Testriggen på 15 meter besto av to strekk med 250 millimeter tykke betongrør. Foto: Odd Borgestrand

Bærum tester VA-entreprenørene

Bærum kommune skal fornye ledningsnettet for flere hundre millioner kroner, og har bygget en egen testrigg for å se hva bransjen kan levere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel

Testriggen er bygd for praktisk utføring og kontroll av strømpe-rehabiliterte rør. Det er, ifølge en pressemelding fra kommunen, første gang en kommune har gjennomført tester av denne typen.

– Dette er unikt i internasjonal sammenheng, og et viktig og godt initiativ fra Bærum kommune som ledningseier, uttaler eksportdirektør i det multinasjonale selskapet BKP Berolina Polyester GmbH & Co, Börje Persson, som var i Bærum for å observere under en av testdagene.

Bærum kommune har satt av en og en halv million kroner til testprosjektet, og overingeniør Arild Rydh i kommunen uttaler at det er penger vel plassert.

– For oss handler det om å sikre kvalitet når vi skal fornye avløpsnettet i egen kommune. Deler av vårt avløpsnett er i så dårlig forfatning at vi må ta et krafttak de nærmeste årene, og nå gir vi aktuelle entreprenører en unik mulighet til å dokumentere produktenes egenskaper og sin egen dyktighet i selve utførelsen av rørfornyingen, uttaler Rydh.

NCC, TT-teknikk, Olimb, Aarsleff og Kjeldaas stilte i løpet av mai opp ved testanlegget, heter det i pressemeldingen.

Testriggen på 15 meter besto av to strekk med 250 millimeter tykke betongrør.

Bærum kommunes egen prosjektavdeling gjennomførte spyletester, og rådgiverselskapet VA teknikk i Drammen har koordinert og dokumentert den praktiske gjennomføringen av samtlige tester.

– Rådgiverne har en nøkkelrolle i arbeidet med utbredelse av NoDig som metode, og da må kompetansen økes også i rådgivermiljøet, sier Rydh.

Powered by Labrador CMS