Enkelt og raskt å sylte og safte i sommer

Har du en hage som snart bugner av bær og frukt? La deg inspirere av sommerens vekster for sylting og safting.

Denne artikkelen er over ti år gammel.

null

Her får du nye oppskrifter for enhver anledning – alt fra luksus-jordbærsyltetøy og forfriskende drinker til deilige desserter.

Å lage syltetøy, saft og bakervarer er både enkelt og morsomt. Det trenger ikke ta mye tid. Med syltesukker fyller man raskt noen glass med syltetøy laget av ens favorittbær og -frukter. Bruk en basisoppskrift for syltetøy samt sesongens bær og frukter. Mulighetene er uendelige.

Feir med luksus-jordbærsyltetøy
Det er lett å lage syltetøy med syltesukker. Del noen jordbær i skiver og bland sammen med syltesukker i en kasserolle. La det koke i fem minutter og vips har du luksus-jordbærsyltetøy. Morsomt å kunne servere sammen med sommerens vafler, eller hva?

Forfriskende sommargazpacho
Hva er mer nedkjølende en varm sommerdag enn en forfriskende sommersuppe av bær og frukt? Overrask med en gazpacho! Bland bær og melon med en god sirupsblanding laget av f eks Dansukker Lys Sirup, Vaniljesukker Fairtrade, mynte og vann. La den avkjøles i kjøleskapet og tilsett friske jordbær, melon og isbiter – herlig forfriskende en varm sommerdag!

Nyt alle de herlige frukter og bær som sommeren kan by på; sylt, saft og bak i sommer!

Luksusjordbærsyltetøy, ca 5 dl
250 g jordbær
2 dl syltesukker (f eks Dansukker)
1 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 cl konjakk

Skyll jordbærene, fjern hamsen og del dem i skiver. Bland jordbærskiver med syltesukker i en kasserolle, og kok i 3–4 minutter. Ta kasserollen av varmen, og tilsett vaniljesukker og konjakk. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Sommergazpacho, 4–6 porsjoner
1 dl lys sirup
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker Fairtrade
1 dl vann
2–3 kvister frisk mynte
250 g blåbær
125 g jordbær
250 g vannmelon i biter, uten kjerner
Isbiter
Pynt:
Blåbær, jordbær og melonbiter

Kok opp sirup, vaniljesukker, vann og mynte. Ta ut myntekvistene. Kjør bær og melon i foodprosessor/blender til en helt jevn blanding. Bland dette med sirupsmiksen. Sett i kjøleskap i noen timer, gjerne over natten. Ha isbiter i porsjonsskåler, og sil deretter suppen i. Pynt med blåbær, jordbær- og melonbiter.

Sommersmoothie, ca 1 glass
75 g bær, f eks bringebær, blåbær eller jordbær
1 dl lettmelk
1 dl naturell lettyoghurt
1 dl isbiter
1 ss Dansukker Melis

Bland samtlige ingredienser i en foodprosessor/blender og kjør til blandingen er jevn. Hell over i et glass.

Powered by Labrador CMS