Slik skal det nye hovedkontoret til Laerdal Medical i Stavanger bli. Illustrasjon: Snøhetta
Slik skal det nye hovedkontoret til Laerdal Medical i Stavanger bli. Illustrasjon: Snøhetta

De skal bygge og rehabilitere Laerdal Medicals nye hovedkontor

Backe Rogaland har signert en avtale med Laerdal Medical om rehabilitering og nybygg av dagens hovedkontor i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Laerdal Medical har hatt hovedkontor i Tanke Svilands gate i Stavanger i 75 år, og bygget er oppført i åtte trinn i takt med bedriftens utvikling.

Backe Rogaland og Laerdal Medical startet utvikling og prosjektering av prosjektet i august 2023 i egen samspillsavtale, og det er nå signert en entreprisekontrakt. I mai flyttet prosjektteamet ut til byggeplassen. Prosjektet skal overleveres Laerdal Medical 3. august 2026.

Bygget skal BREEAM-sertifiseres som Excellent, og det søkes også klassifisert innen Future Built. For nybygget er det en ambisjon om reduksjon i årlige utslipp av klimagasser med 60-70 prosent, samt mål om ombruk både fra eksisterende bygg og fra andre bygg.

Det er Snøhetta arkitekter som har tegnet bygget.

– For Backe Rogaland er dette en fjær i hatten å få tildelt denne kontrakten. Backe jobber mye med bærekraft og miljøperspektivet i alle sine prosjekt og her har vi truffet en kunde som også setter dette høyt på agendaen, sier administrerende direktør Sjur Hana i Backe Rogaland.

– Vi har jobbet lenge i en god samspilsprosess med Laerdal Medical og vi mener vi har landet en god kontrakt for begge parter, legger han til.

Laerdal Medical har i dag 2.100 ansatte i 26 land, hvorav 500 i Stavanger. Av disse jobber vel 350 ved hovedkontoret og 150 ved et nytt fabrikkanlegg på Forus.

Powered by Labrador CMS